| 2020. augusztus. 20. | 1 perc olvasás

Magyar falu program: fejlesztések Sopron környékén

Tíz térségbeli település lett nyertese a Magyar falu program 23. és 24. pályázati körének – jelentette be Sopron és környéke országgyűlési képviselője. Barcza Attila azt írta, hogy, 3 település kapott eszközbeszerzésre összesen 33,6 millió forintos kormányzati támogatást, 7 település pedig egyenként 5 millió forintot óvodák és játszóterek fejlesztésére.

Közterületek karbantartását szolgáló eszközök beszerzésére Fertőszentmiklós, Röjtökmuzsaj és Zsira, óvodák és játszóterek fejlesztésére pedig Egyházasfalu, Fertőd, Fertőhomok, Fertőszéplak, Harka, Kópháza és Nagycenk kaptak kormányzati támogatást. Előbbi célja a közterületek esztétikai minőségének megőrzése, utóbbinak pedig a vidéki kistelepüléseken élők egészséges testi és lelki fejlődésének segítése.

A Magyar falu programot 2019-ben indította a kormány, amely számos pályázat kiírásával segíti elő a magyar települések fejlődését. A program során eddig 8540 nyertes pályázatot hirdettek, amely 2658 települést érintett. Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos azt mondta, hogy a programban még további 14 döntési kör van hátra, amely által 1300-1500 további nyertes pályázatra van még lehetőség.

Legnépszerűbb cikkek