| 2021. szeptember. 30. | 2 perc olvasás

Közgyűlést tartottak Sopronban

A közterületi kamerarendszer bővítéséről, emlékpad elhelyezéséről, közpark és kilátó kialakításáról, valamint a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjának betöltéséről születtek határozatok a csütörtök délután tartott rendes, majd az azt követő rendkívüli közgyűlésen, amelyen 32 napirendi pontot tárgyaltak a képviselők.

Közgyűlést tartottak csütörtökön a képviselők Sopronban, a rendes közgyűlésen 22, az azt követő rendkívüli közgyűlésen további 10 napirendi pontot tárgyaltak. Döntöttek a képviselők egyebek mellett arról, hogy hat darab, 360 fokban forgatható térfigyelő kamerával bővítik a város kamerarendszerét, amely 2008 óta üzemel. A pozitív tapasztalatok alapján és a közbiztonság növelése érdekében kettőt helyeznek el a Juharfa utca 13-15. számú épületek környékén, egyet a Tó utcai kondi park környezetében, egyet a Kodály Zoltán téri szolgáltatóház belső átriumában, egyet a Kőműves közi játszótéren és egyet a Kuruc körúton, a meteorológiai állomás melletti zöldterületen. Sopronban jelenleg 48 közterületi kamera működik, kettő kihelyezése folyamatban van.


fotó: Griechisch Tamás

A képviselők döntöttek arról is, hogy dr. Ragány Misa váltja Pataki Andrást a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetői beosztásában 2022. február 1-től. Az előterjesztésben szereplő pályázati anyag szerint dr. Ragány Misa 1998-ban kezdte pályafutását a Kisvárdai Várszínház DoktoRock Színtársulatában gyerekszínészként. Az elmúlt 23 évben mintegy ötven szerepet játszott el az ország különböző színházainak színpadain. 2018 és 2021 júniusa között az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága előadó-művészeti főosztályvezetője volt, így rálátása nyílt az előadó-művészeti szervezetek működésére a fenntartói oldalról is.


fotó: Griechisch Tamás

A Pihenőkeresztnél közparkot és kilátópontot alakít ki az önkormányzat, amelynek érdekében a képviselők arról döntöttek, hogy kezdeményezik az állami terület önkormányzati tulajdonba vételét.


fotó: Griechisch Tamás

A rendes ülésen határozatot hoztak arról is, hogy a Soproni Városszépítő Egyesület a Frankenburg úton, a régi kerékpáros pihenő helyén elhelyezheti a Kutas László szobrászművész által bronzból készített, 180 centiméter hosszú Sopronyi-Thurner Mihály-emlékpadot, amely így a város egykori polgármesterének volt lakóházával szemben lesz. Az egyesület a népszavazás századik évfordulója alkalmából kívánja az emlékpadot felállítani, amely a „Hűség Ösvény” egyik állomásaként szolgálna. A „Hűség Ösvény” több Sopron és környékéhez kapcsolódó történelmi eseményt mutat majd be egységes rendszerben.


fotó: Griechisch Tamás

A rendes ülést követően rendkívüli ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy közfeladatellátás céljából használatba adják az Új utca 22. szám alatti, 106 négyzetméter alapterületű ingatlant a Soproni Zsidó Hitközségnek, az istápoly 16,6 millió forintos felújítási költségét pedig az önkormányzat biztosítja. Mindezeken túl teljeskörű felújítási tervet készíttet az önkormányzat a papréti ortodox zsinagóga felújtására.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek