| 2022. február. 4. | 1 perc olvasás

Eszterháza: Idővonzatok újabb exkluzív hétvégéje BOLDI és Incze Mózes művészekkel

A mai magyar kortárs művészet két fiatal művészegyénisége – BOLDI szobrászművész és Incze Mózes festőművész - személyesen vezeti végig közös tárlatán az érdeklődőket a fertődi Esterházy-kastély Idővonzatok – Modulated time kiállításon a nyugati épületszárnyban.

A magyar kultúra napján tartott, Incze Mózes művész interpretálásában vezetett, lebilincselő élményt adó tárlatbemutatást követően, február 5-én, szombaton, a magyar kultúra – barokk rokokó környezetben kiteljesedő – jelenkori kortárs művészet ünnepnapjaként élhető meg az újabb esemény is. Az Esterházy Galéria Idővonzatok kiállításán a kiállító művészek – BOLDI és Incze Mózes – két alkalommal vezetnek tárlatlátogatást, s tartanak közben előadást művészi világlátásukról, hitvallásukról – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális-, Kutató és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Az érdeklődők ezúttal is meggyőződhetnek arról, hogy a megújult kastélyszárny Esterházy Galériája nemcsak szimbolikus, történelmi kisugárzása által hat a látogatóra, hanem élő helyszínként, kisugárzásában és korszerűségében is méltó otthona a mai magyar élvonalbeli, kimagasló művészi értéket megjelenítő alkotásoknak – tette hozzá az ügyvezető.

Február 5-én, szombaton 11.00 és 13.00 órakor vezeti végig közös tárlatán az érdeklődőket BOLDI szobrászművész és Incze Mózes festőművész.

A nyugati szárnyban 10.00 órakor és 12.00 órakor a nemzetközi szinten is kimagaslóan elismert minőségben felújított Esterházy-arcképcsarnok is idegenvezetővel tekinthető meg az említett a napon.

A programok belépőjeggyel, regisztrációval látogathatók, 25 fős csoportokban.

Részletek itt: www.eszterhaza.hu és a Facebook-on www.facebook.com/fertod.esterhazykastely

Legnépszerűbb cikkek