A szén-monoxid-érzékelő életet menthet!

A szén-monoxid-érzékelő életet menthet!

  2017. március 16. - www.sopronmedia.hu (GYMS Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő szerda délután Sopronban a Thirring Gusztáv utca egyik családi házában.

A soproni tűzoltók mérései, majd a gázszolgáltató mérései is igazolták a mérgező gáz jelenlétét az ingatlanban, ezért a szolgáltató leplombálta a gázkészüléket. A lakók rokonokhoz költöztek a készülék felülvizsgálatáig.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy az elhanyagolt fűtőberendezések, kazánok, kályhák, valamint az elmaradt kémény felülvizsgálatok, a rosszul beépített, vagy meg sem épített szellőzők szén-monoxid visszaáramlásához vezethetnek.

A szén-monoxid érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, így életet menthet. Szellőztessen rendszeresen, ellenőriztesse fűtőberendezését, kéményét!

Mindenki részére javasoljuk a szén-monoxid érzékelők beszerzését és beszerelését még akkor is, ha lakásukban zárt égésterű tüzelő-fűtő berendezést működtetnek.

A szén-monoxid-érzékelők csak akkor tudják betölteni funkciójukat, ha megbízható típust szerzünk be, és azt a gyártó előírásainak megfelelő helyre és megfelelő módon telepítjük.

Ha valakinél jelez a szén-monoxid érzékelő azonnal szellőztessen, menjen szabad levegőre, ha lehet kapcsolja ki tüzelő berendezését és értesítse a katasztrófavédelmet a 112-es hívószámon!

 

 

 

nyitókép illusztáció / fotó: Leczovics Zsolt

Kérem, várjon... Kérem, várjon...