| 2021. szeptember. 10. | 1 perc olvasás

Ezen az útvonalon haladnak majd a valétálók

A Soproni Egyetem hagyományos valétálási menete miatt útlezárások lesznek városunkban szeptember 11-én, szombaton. A Soproni Egyetem a közlekedők türelmét és megértését kéri!

Az ünnepség 17:45-kor hagyományosan a Soproni Egyetem főépületénél kezdődik, majd a valétálók a szalamander vezetésével kb. 18:45-kor elindulnak, hogy dalolva elbúcsúzzanak az Alma Materüknek otthont adó város utcáitól és polgáraitól. Az ünnepi menet fél nyolc körül érkezik meg a Fő térre. 

Lezárásokra a következő útvonalon kell számítani: Bajcsy-Zsilinszky út – Béke út – Kettős vasúti átkelő – Frankenburg út – Deák tér menetirány szerinti oldala (páratlan oldal) – Erzsébet utca – Széchenyi tér – Várkerület – Előkapu – Fő tér

A valétálás régi, hangulatos hagyománya, hogy a menet útvonalán lakó városi polgárok egy-egy gyertyát helyeznek ki az ablakukba, jelképesen búcsúzva a végzős hallgatóktól. A valétálók tisztelettel kérik és köszönik, hogy akinek lehetősége van rá, az idei évben is gyújtson egy gyertyát a szalamander odaérkezésekor szombat este. 

Borítókép; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek