| 2020. február. 22. | 1 perc olvasás

Hűség a Nemzethez - Hűség a Szülőföldhöz

HŰSÉG A NEMZETHEZ - HŰSÉG A SZÜLŐFÖLDHÖZ címmel tartottak farsangi bált Sopronban. Az évszázadok óta testvéri közösségben együtt élő magyarok, németek és horvátok bálja remek hangulatban telt, a szervezők szerint megfelelő lezárása volt a III. Nemzettudat és Nemzeti Identitás Konferencia elnevezésű nagyszabású programsorozatnak.

A tájegység gasztronómiája játszotta a főszerepet a kétnapos konferencia végén szombat este. A vendégsereg finom ételeket kóstolhatott neves helyi vendéglátósóknak köszönhetően. A rendezvény főszervezője, Perkovátz Tamás szerint kiemelten fontos, hogy a nemzeti identitástudat mindenkiben mozgatórugó legyen. A szervező kiemelte: a konferencián mindkét nap több mint száz fő vett részt.


fotó: Griechisch Tamás

A gasztronómia mellett a farsangi bál díszlete is egyedi maradt – az egykori Sopron vármegye minden fontos jellegzetességeit felvonultatta, és jelen voltak  tizenegy volt vármegyei város képviselői is.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen részt vett Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint Sopron polgármestere, Dr. Farkas Ciprián is. A városvezető bevezető gondolataiban azt hangsúlyozta, nemzetünk, és szülőföldünk megőrzése, létfontosságú kérdés. Fontos, hogy az egymást körülölelő országok békében és összetartozásban éljenek egymás mellett.


fotó: Griechisch Tamás

A színvonalas italok és ételek egyik prezentálója a felsőpulyai Domschitz Ház volt. A finomabbnál finomabb falatokban visszaköszöntek a régió sajátosságai – az oberpullendorfi vendéglátók kékfrankos szarvas sülttel kedveskedtek a résztvevőknek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek