A rekonstrukció után megújult és átadásra került a Rákosi út

A rekonstrukció után megújult és átadásra került a Rákosi út

  2017. június 16. - www.sopronmedia.hu

Jelentős beruházás valósult meg Sopronban a Rákosi úton, amely átadására pénteken került sor. A mintegy 200 millió forintból megvalósult közmű-rekonstrukció és új útburkolat kialakításának forrását Sopron önkormányzata biztosította.

Dr. Simon István, Sopron MJV. alpolgármestere péntek délelőtt a rekonstrukció elkészültét követően, az átadó sajtótájékoztatón elmondta, hogy a jelentős beruházásra azért volt szükség, mert a Rákosi úton a vízvezeték 1920-ban, a szennyvízcsatorna 1981-ben, míg a csapadékcsatorna 1983-ban épült és mára a környék a kapacitásokat túlnőtte, amit az is bizonyított, hogy rendszeressé váltak a házakban a pinceelöntések. 

Dr. Simon István hozzátette, hogy az önkormányzat az itt élő emberek kérésére 200 millió forintot biztosított a közmű-rekonstrukcióra illetve az új útburkolat kialakítására, melyek kivitelezésével a Vízművet bízta meg. A munkálatokat két jelentős szakaszra bontotta a kivitelező cég, hiszen a tél beálltával meg kellett szakítani a rekonstrukciót, azonban mostanra a második szakasz is elkészült, így a megújult Rákosi utat teljes egészében visszatudják adni a közlekedőknek. Az alpolgármester köszönetét fejezte ki a kivitelezőnek a beruházás lebonyolításáért és a közlekedőknek is, hogy méltósággal viselték a forgalomkorlátozásokat. 

 

 

fotó: Koszorú Mihály

fotó: Koszorú Mihály

A műszaki tartalmakat tekintve a beruházás a vízvezetékhálózat 499 méter gerinccsatorna építését 45 bekötés felújításával, a szennyvízcsatorna 518 méteres kőagyag gerinccsatorna építését, a csapadékcsatorna 20 méteres kőagyag gerinccsatorna építését illetve a betonaknák és víznyelőrácsok felújítását és építését tartalmazta. Mindezek mellett 3580 négyzetméter aszfaltos útburkolat és 975 négyzetméter járdaburkolat helyreállítása is megtörtént, amely gyakorlatilag új burkolatokat jelent. 

fotó: Koszorú Mihály

Kérem, várjon... Kérem, várjon...