Kocsis Patrik elfáradt, de nagyon boldog - a rengeteg gyakorlás és szenvedély szülte eredménynek is köszönhetően cseppet sem bánta, hogy ismét elfogadta Haraszti Zsoltnak, a Société Bistro sous chef-jének meghívását. Így másodszor is indult a konyhafőnök commis-jaként a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny magyar döntőjén. - A cél érdekében felköltöztem Budapestre, már több mint egy hónapja. A Société Budapestben készültünk a versenyre, egy rendkívül jól felszerelt külön konyhában. Vasárnap kivételével minden nap keményen gyakoroltunk - osztotta meg velünk.
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2F8f%2F70%2F84700118-2662733523842060-4181891879522009088-n_rf1b.jpg)
A verseny február 5-én kezdődött, kilenc órakor. 6 profi csapat indult a dicsőségért, kettő Michelin-csillagos szakmai sztár is szerepelt a mezőnyben. Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik másodikként léptek a "porondra", 9 óra 10 perckor. Az egyik téma a hal volt, a másik pedig egy hústál. - Az előbbi téma kötelező összetevői a pisztráng és a pezsgő voltak, titkos zöldségként pedig a fejeskáposztát jelölték meg - tudtuk meg Kocsis Patriktól. - A hústál esetében pedig a fürj, a kacsamáj és a vörösbor voltak a megkerülhetetlen alkotóelemek - fűzte hozzá.
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2F25%2Fee%2F83912381-621809398666910-19243923092275200-n_hhb3.jpg)
A versenyzők feladata az volt, hogy készítsenek 2-szer 14 adagot mindegyik ételből - mindösszesen 5 és fél óra alatt. Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik azonban gond nélkül vették az akadályokat: a rendkívül megtisztelő harmadik hely mellett a legjobb csapatmunkáért járó díjat is átvehették, ugyanis a zsűri nem talált hibát abban, ahogyan összedolgoztak - ennek is köszönhetően a hústáljuk páratlan lett: legalábbis abból, hogy a bírák az ő ínyencségüket választották legjobbnak ebben a kategóriában most már a szakma legjobbjai is erre következtethetnek.
A Bocuse d'Or magyar döntőjében idén Veres István bizonyult a legjobbnak, így ő képviseli majd Magyarországot Tallinban, az európai döntőben 2020 májusában.
Kocsis Patrikot az eredmény rendkívül motiválja: biztos abban, hogy a közeljövőben is megméretteti magát több versenyen. Az ifjú szakács a Soproni Szakképzési Centrum Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégiumában végzett. Jelenleg a soproni Erhardt Étteremben kamatoztatja tudását.
Felvételek forrása: Kocsis Patrik
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2F12%2Fa1%2F84057394-570079316918643-7743857585517756416-n_fcc_.jpg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2Fa4%2F93%2F84057614-629481341211322-7502505080889802752-n_q9ug.jpg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2Faa%2F0d%2F84414916-2777605585807995-3798424662325592064-n_5btg.jpg)