Az ételszeretet, és a gasztronómia hozta össze azokat, akik részt vettek az I. Vad- és Csülökfesztiválon. A kirakodóvásár és kulturális programok mellett főzőversenyen is megmutathatták tudásukat a jelenlévők. Nekik egy vadhúsból és egy csülökből készült ételt kellett főzniük. Egyik étel elkészítése sem könnyű feladat, a csülök pedig hungarikumnak számít, hiszen ebből a húsféléből mi magyarok készítünk igazán jó ételeket a szervezők szerint.
fotó: Griechisch Tamás
A zsűri díjazta azt, hogy a versenyzők mennyire dolgoznak higiénikusan, a rendezett környezetet is figyelembe vették, valamint az elkészült ételek minőségét. A fogásoknál fontos szempont volt, hogy az étel ne legyen túl zsíros, az ízei között meglegyen a harmónia.
fotó: Griechisch Tamás
A szervezők a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektettek: igyekeztek az eldobható, egyszer használatos műanyagok mennyiségét minimálisra csökkenteni. Az eseményen részt vett Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok is.
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2Fb9%2F04%2Fcsulokfeszt-tom-8859_ate4.jpg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2F97%2F55%2Fcsulokfeszt-tom-8899__pm4.jpg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2F51%2Fa8%2Fcsulokfeszt-tom-8865_s065.jpg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2Fa3%2F97%2Fcsulokfeszt-tom-8823_1s9g.jpg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2F5c%2F6c%2Fcsulokfeszt-tom-8850_061p.jpg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2F97%2Ff3%2Fcsulokfeszt-tom-8908_kieh.jpg)