Speedmarathon 2018

Speedmarathon 2018

  2018. május 14. - www.sopronmedia.hu

Hétfő reggel 6 órától kedd reggel 6 óráig tart a Speedmarathon, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának akciója. A sebességellenőrzésekre a lakosság is ajánlott helyszíneket – ezek közül jelölték ki a végleges pontokat. Sopronban is több helyen számíthattak trafipakszra az autósok.

A Speedmarathon napján az országban található összes traffipax használatban van, emellett a fix sebességmérők is működnek - mondta el Kovács Miklós, a Soproni Rendőrkapirányság Közlekedésrendészeti Orszályának vezetője. 

sopronmedia.hu

A Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területére 49 javaslat érkezett. Ezeket a rendőrök elemezték, és így válatsztották ki azokat a helyszíneket, ahol ebben a 24 órában méréseket végeznek. A Speedmarathon fő célja a balesetek megelőzése, a személyi sérüléses balesetek csökkentése. 

sopronmedia.hu

Városunkban csökkent a személyi sérülésekkel járó balesetek száma, azonban, ezen belül a gyorshajtás miatti esetek száma növekedett: a sérüléssel járó szerencsétlenségek negyede következett be abszolút vagy relatív gyorshajtás miatt. A szakemberek szerint mindez a Speedmarathon akció létjogosultságát támasztja alá.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...