| 2019. január. 18. | 1 perc olvasás

Az örökséghelyszínek ihlető ereje fotókon

Díjnyertes fotók kiállítása nyílik a Magyar Kultúra Napján Eszterházán.

A fertődi Esterházy-kastélyegyüttes Magyarország legnagyobb, legimpozánsabb barokk-rokokó kastélya, páratlanul szép természeti környezetével és épített örökségével, káprázatos pompájával, valamint a nagycenki Széchényi-örökség, a Legnagyobb Magyar, Széchenyi István gyermekkora, fiatal éveinek lakhelye, nemzetépítő munkásságának egyik legfontosabb színtere érték és szellemi erőt sugárzó, emblematikus helyei a magyar és európai kultúrának. Ezért hirdette meg az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft  a két örökséghelyszínhez kötődő fotópályázatát – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Központ ügyvezetője annak kapcsán, hogy az Eszterháza Központ magyar kultúra napi rendezvényeinek sorában a fertődi Esterházy-kastélyban január 22-én nyílik a fotópályázatra beküldött munkákból  kiállítás.

Az ország minden szegletéből érkezett pályaművekből, a nagycenki és az eszterházai helyszíneken készült fotókból a legjobb 30 képet állítják ki – mondta el Hipságh Gyöngyi, a Soproni Fotóklub vezetője, a kiállítás rendezője, egyben a pályázat szakmai zsűrijének elnöke.

A megnyitó a Magyar Kultúra Napján, 10-00 órakor Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Központ  ügyvezetője köszöntőjével, a díjazottak kihirdetésével és Hipságh Gyöngyi elnök értékelőjével nyílik meg.

A tárlat 2019. március 22-ig tekinthető meg a fertődi Esterházy-kastély nyitvatartásához igazodva a  Pálmaház kistermében.

A nagycenki díjazottak képei a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum külön kiállító termében tekinthetők meg 2019. január 22-től (keddtől) 2019. március 22-ig keddtől vasárnapig 8-16 óra között.

Legnépszerűbb cikkek