| 2021. január. 12. | 1 perc olvasás

Babos Tímeát is díjazták Az Év sportolója gálán

Hétfőn virtuális formában díjazták a 63. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála 2020 győzteseit: Az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában – akárcsak tavaly – a Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic által alkotott női teniszpáros végzett az első helyen.

A 63. alkalommal rendezett szavazás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, a Nemzeti Színházban hirdették ki, a díjátadóra a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül került sor.

Az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában – akárcsak tavaly – a Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic által alkotott női teniszpáros végzett az első helyen. Babos videoüzenetében kiemelte: jó érzés számára ismét kiérdemelni az elismerést, és büszke, hogy összetartó kettősüknek a világjárvány miatt kialakult nehéz körülmények között, kevés verseny mellett is sikerült két Grand Slam-viadalon, az Australian Openen és a Roland Garroson is diadalmaskodnia 2020-ban.

Babos Tímea egy győzelemre a főtáblától:

Babos Tímea három szettben legyőzte kedden a francia Tessah Andrianjafitrimót az ausztrál nyílt teniszbajnokság Dubajban zajló selejtezőjének második fordulójában, így már csak egy siker választja el a főtáblára kerüléstől.

A viadal honlapja szerint a világranglistán 115. magyar játékos 2 óra 3 perc alatt bizonyult jobbnak a 254. helyen álló riválisnál.

A 128-as főtáblára jutáshoz három mérkőzést kell nyerni, Babos a kvalifikáció utolsó körében a szlovák Anna Karolina Schmiedlovával (135.) csap majd össze.

Jani Réka és Gálfi Dalma a kvalifikáció első fordulójában búcsúzott. A férfiaknál Fucsovics Márton és Balázs Attila is a főtáblán kezdi szereplését a február 8-án rajtoló melbourne-i Grand Slam-tornán.
   

Borítókép; internet 

Legnépszerűbb cikkek