10 éremmel és 2 EB-kvótával gazdagodott a Castrum Debrecenben

Szeptember 25-én Debrecenben rendezték meg az Országos UP és Felnőtt Kyokushin Karate Bajnokságot. A Castrum SC Kapuvár 14 fős csapata 10 éremmel és 2 EB-kvótával térhetett haza a cívisvárosból.

A verseny tétje az U16, U18, U20 Európa-bajnokságon való indulás kvalifikációjának megszerzése és az országos bajnoki címek eldöntése volt. A kapuvári karatékák remekül szerepeltek. Pantelics Bence a felnőtt férfi KATA mezőnyben állhatott a dobogó legmagasabb fokára, majd a versenyzés végeztével, már bíróként szorgoskodott az utánpótláskorúak versenyén.

Serfőző Hanga Niobé 5, míg Fandák Ajándék 4 győztes küzdelmet követően vívták ki kategóriájuk bajnoki címét. Hanga az U16-os, míg Ajándék az U18-as női mezőnyben érdemelte ki a romániai Európa-bajnokságon való indulást.

Serfőző Zalán Gyerek II., Horváth Máté pedig Gyerek I. korcsoportban utasította maga mögé ellenfeleit, így a castrumosok 5 aranyéremmel büszkélkedhettek a nap végén.

Gere Boglárka, Hoffer András a junior korcsoport bronzérmesei, épp hogy lemaradtak az EB-utazók listájáról.

Eredményeik:

aranyérmesek: Horváth Máté, Serfőző Zalán, Serfőző Hanga Niobé, Fandák Ajándék, Pantelics Bence,

ezüstérmesek: Serfőző Lia,

bronzérmes: Molnár Benett, Szücs Hanna, Gere Boglárka, Hoffer András.

- Remélhetőleg kezd minden visszatérni a kyokushin sportban is, és újra tervezhető versenynaptárakkal készülhetünk. A versenyzőinken nagyon lehetett érezni a görcsöt, de szerencsére az egymást követő küzdelmek ezt sikeresen oldották, és szinte látni lehetett, ahogy pereg le a „rozsda” róluk a verseny folyamán. Úgy gondolom, hogy a 14 fő 10 dobogós helyezése sikeres napként könyvelhető el. Büszke vagyok mindegyik castrumos harcosunkra, és köszönöm az ellenfeleinknek, hogy végre újra összemérhettük az erőnket velük  – nyilatkozta Sensei Pantelics Péter, a Castrum edzője.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: karate

Legnépszerűbb cikkek