| 2018. február. 6. | 1 perc olvasás

10 éves a képzőművészeti képzés a Handlerban!

A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájában tíz évvel ezelőtt kezdődött el a képzőművészeti képzés. Ezen jeles alkalomhoz kapcsolódva Művészhét címmel rendezvénysorozat kezdődött Sopronban. Nyitányként, "Mester és tanítvány" címmel kiállítás nyílt a Festőteremben, majd kedden Handleres installációt avattak a Mária-szobor mellett.

Az installáció átadásán beszédet mondott Szőcs Géza grafikusművész, valamint Mágel Ágost önkormányzati képviselő, a Handler korábbi igazgatóhelyettese is.

Szőcs Géza megnyitójában elmondta, hogy az iskolai tanulóinak a munkái Sopron kulturális életét gazdagították eddig is, és most az évfordulóval, a  Művészhéthez kapcsolódó programokkal, kiállításokkal a hajójuk is révbe ért.

fotó: Griechisch Tamás

Mágel Ágost önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Handler elődjének mondható soproni iparosiskolában  1874-ben indult az oktatás, valamint megjegyezte, hogy az intézménybe járók gyakran itt a Mária-szobornál gyülekeztek, mely kedvenc helynek számított a körükben. 

fotó: Griechisch Tamás

Az installáció az iskola egyik tanulójának munkája, és a művészeti képzés sokszínűségét jeleníti meg. A köztéri alkotás vasárnapig látható a Mária - szobornál. A Festőteremben február 19-ig látható a Mester és tanítvány című képzőművészeti kiállítás. A programok hátralévő részében pedig előadásra, művésznapra valamint a Grafika 3 terem avatóra kerül sor.

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek