| 2022. szeptember. 17. | 1 perc olvasás

10 éves a Sopron Balett - nagyszabású táncgálát tartottak a Soproni Petőfi Színházban

Szombaton a gála fellépői között a házigazdákon kívül üdvözölhettük a Kecskemét City Balett, a GG Tánc Eger, a Szegedi Kortárs Balett, a Győri Balett, a Magyar Nemzeti Balett, a Miskolci Balett, illetve az Európaballett St. Pölten együtteseit.

A két felvonásból álló gála során 18 műsorszám volt látható. 

A gálával egy időben a színházban három soproni fotográfus, Hainer István, Hipságh Gyöngyi és Szita Márton – tematikájában a tánchoz kapcsolódó – képeiből láthatott kiállítást a közönség.

Az est elején köszönőt mondott Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr. Ragány Misa, a Pro Kultúra ügyvezetője és Demcsák Ottó, a Sopron Balett művészeti vezetője.

Barcza Attila országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a Sopron Balett sokat tett Sopron kulturális életéért, mely elismerésre méltó. A tánc olyan művészeti ág, amelyben a test, a lélek és a szellem hármas egységben hozza létre a belső és külső üzenetet.

Dr. Ragány Misa kiemelte: az est a Sopron Baletten keresztül az egész táncművészeti szakma összefogását szimbolizálja.

Demcsák Ottó részletezte: 14 önálló bemutatójuk volt, és számtalan musical, opera, operett és prózai előadásban is megnyilvánult az együttes. "Nagyon nagy büszkeség ez, hiszen egy olyan városban kellett fészket raknunk, ahol a balettnek nem volt hagyománya, a soproni közönség pedig nagyon hamar megszeretett bennünket."

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek