| 2018. december. 19. | 1 perc olvasás

100 ezer forintot adományoztak a gyermekosztálynak

100 ezer forintot adományozott szerdán a Soproni Gyógyközpont Gyermekosztályának a Vasvilla-kerékpártúra szervezője, Borossay György, aki a rendezvény bevételéből már 18 éve támogatja a kórházat. Idén új műszerekre költik majd a felajánlott összeget.

- 2000-ben gondoltunk egyet, és úgy döntöttünk, hogy a nevezési díjakból befolyt összegből támogatjuk a soproni kórházat – mondta a Borossay György, a Vas-Villa Kerékpártúra szervezője. - Idén is több százan vettek részt a programunkon, így 100 ezer forintot tudtunk adományozni a gyermekosztálynak – tudtuk meg a szervezőtől, aki hozzáfűzte: volt olyan év is, hogy ez az összeg 300 ezer forintra rúgott


fotó: Griechisch Tamás

A biciklizők a kerékpártúra keretében az elmúlt 18 évben összesen mintegy 2,5 millió forinttal támogatták a gyermekosztályt. A céljuk ezzel csupán annyi, hogy szebbé varázsolják, és megkönnyítsék a lábadozó apróságok mindennapjait.


fotó: Griechisch Tamás

Az idei kerékpártúrán összegyűlt 100 ezer forintot szerdán adta át Borossay György a Soproni Gyógyközpont Gyermekosztályának. A felajánlásból műszereket vásárol majd a kórház. - Az összeget, kipótolva az alapítványunkban található pénzel, az osztályon található elöregedett műszerek újítására, az eszközpark bővítésére fogjuk költeni – mondta Dr. Tóth Gergely, a Soproni Gyógyközpont Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa. - A folyamatos adományok révén három havonta, esetleg félévente összegyűlik akkora összeg, hogy tudunk korszerűsíteni – emelte ki.

A VasVilla Kerékpártúra bevételéből jövőre is támogatják majd a Soproni Gyógyközpontot.

Legnépszerűbb cikkek