| 2020. szeptember. 3. | 1 perc olvasás

100 millió forintos útfelújítás Tómalmon és Jánostelepen

100 millió forintos beruházással Tómalmon és Jánostelepen 25 ezer négyzetméternyi útfelület újul meg ezekben a hetekben. A felületzárás módszerével olyan burkolatot kapnak a már meglévő utak, amelyeknek köszönhetően a jövőben már nem lesznek porosak, illetve sarasak.

A Tómalmi és Jánostelepi utak java része mér megújult az elmúlt hetekben, a Csalánkerti utcában még dolgoznak a munkagépek. Hamarosan itt is korszerűbb, komfortosabb útfelületen közlekedhetnek az itt élők. Elsősorban az üdülőövezeti és a gyűjtő utakat érintette az úgynevezett felületzárás, amelynek köszönhetően már nem lesznek porosak, illetve sarasak az utak – emelte ki dr. Simon István alpolgármester a beruházás megtekintése során. Hozzátette, hogy a költségvetési helyzet függvényében haladnak a munkálatok. Most az üdülők környéke élvez prioritást, ezért zajlanak ezeken a területeken a munkálatok.

- Az emberek régi vágyát tudtuk teljesíteni, amelynek nagyon örülnek, hiszen emelkedik az életminőség. Természetesen az üdülők, kirándulók is könnyebben jutnak el a célpontjukhoz, de kerékpározók, kocogók is birtokba vehetik az új útfelületet. - mondta az alpolgármester.

Dr. Simon István azt kérte az autósoktól, hogy vigyázzanak az utakra és azokat elővigyázatosan, megfelelő sebességgel használják.

A tómalmiak régi vágya vált valóra a 100 millió forintos beruházással, melynek köszönhetően 25 ezer négyzetméternyi útfelület újul meg ezekben a hetekben. A projekt része egy egységes útfelújítási koncepciónak – emelte ki a bejáráson Dr. Farkas Ciprián polgármester.

- Utakat fogunk felújítani Sopronban, ami a város lakóinak egyik legnagyobb igénye. Az elmúlt időszakban elkészült több forgalmas bevezető út, de a belső úthálózaton is sok munkát végeztünk. Ez fejlesztés sem áll meg, folytatni fogjuk Sopron több pontján is - mondta a város polgármestere.

Tómalom egyik legfrekventáltabb területe, a fürdő melletti út, az Üdülő-sor is megújult az itt élők, illetve a pihenni idejárók nagy örömére.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek