| 2018. december. 23. | 2 perc olvasás

102 pontot dobott és győzött a Sopron KC

Az évad talán legjobb játékát nyújtva, az első negyed közepének parádés rohama után végig vezetve és helyenként kimondottan látványosan játszva, alázattal, akarattal védekezve egy értékes győzelemmel ajándékozta meg az SKC a szurkolókat.


Sopron KC – DEAC 102-85 (24-12, 20-20, 30-28, 28-25)

A feldobás után a sötét mezben játszó vendégek szerzett vezetést, sőt 6-0-ig meg sem álltak. Angelo megszerezte első soproni kosarat, majd kezdett felpörögni az SKC. 2-8 után egy Brynton vezette szédületes 21-1-s rohammal nemcsak fordított Sabáli Balázs csapata, hanem el is húzott. A 12 pontos előny tűzbe hozta a szurkolókat.

Dugat duplájára Alan két gyors kosárral felelt, Supola Zoltán hármasa után pedig 17 pontra nőtt az előny. Omenaka zsákolt, Milos triplát dobott, Sabáli Balázs pedig nem szerette volna, hogy nagyon belelendüljön a DEAC, ezért időt kért. Bár, Wesley nem mutatott be 2+1-es akciót, a pattanót visszaszerző Lawrence hármast “vágott”. Ismét közelített a DEAC, így újra időt kért a hazai gárda. Mindkét oldalon a légiós ötös játszott ekkor, egy 8-0-lal 10-en belülre került a DEAC. Állandósult a 10 pont körüli soproni vezetés, Manigat kapott technikait, Angelo büntetőivel sikerült tartani az előnyt. A félidő Brynton duplájával, ész SKC 12 pontos vezetésével zárult.


fotó: sakc.hu

A második félidő Wesley duplájával kezdődött, amelyre Dugat felelt bravúros triplával. Sűrűn, váltva estek a kosarak, Angelo lépett elő vezérré, a vendégeket pedig Dugat tartotta versenyben. Alan és Ivosev is “hozzászólt” a játékhoz, nagy dobópárbaj mellett maradt a 10 és 15 pont közötti előny. A szakasz végén Wesley gyönyörűen blokkolta Ivosev dobását, Brynton pedig büntetőkkel és triplával tett róla, hogy a záró etapnak 14 pontos vezetéssel vágjon neki a hazai gárda.

A 4. negyed Supola Zoli remek kiosztása után Lawrence hármasával kezdődött. Angelo és Alan is berámolt egy-egy triplát, és bár duplákat a DEAC is dobott, 19 pontosra hízott a különbség. Ez a 34. perc elején Lawrence büntetőivel 20 pont fölé nőtt. A végén a 100 ponton is túljutott az SKC.


fotó: sakc.hu

Sabáli Balázs: - Az első félidőben Lemar, a másodikban pedig Warner jóvoltából volt egy-egy olyan extra a csapatunkban, amely eldöntötte a javunkra a mérkőzést. Mentalitás és akarat tekintetében, ezen a meccsen éreztem a szezon során a legjobbnak a társaságot, és ezt szurkolóink is díjazták. Ennek az értékes, jó játékkal megszerzett győzelemnek köszönhetően jó hangulatban mehetünk karácsonyozni, kellemes ünnepeket mindenkinek.

Legnépszerűbb cikkek