1100 résztvevő és rengeteg ajándék a Vasvilla Kerékpártúrán

  2018. május 27. - www.sopronmedia.hu

Több, mint 20 kerékpár talált gazdára a 27. Vasvilla Családi Kerékpártúrán vasárnap. Az eseményen a felajánlásoknak köszönhetően összesen 2 millió forint értékben sorsoltak ki ajándékokat a szervezők. A túrán 1100 kerékpáros tekerte le a 27 km-es távot.

A résztvevők a regisztrációt követően a Lackner Kristóf utcán kezdték meg a túrát reggel kilenc órakor. Az útvonalon  a Sopronkőhida – Fertőrákos – Balf – Sopron kört tették meg. Borossay György szervező elmondta, hogy a túra célja nem a verseny, hanem hogy minden résztvevő jól érezze magát a családi programon, így minden korosztályból vannak nevezők. Nagy öröm, hogy idén 1100 kerékpáros csatlakozott.

fotó: Soós Szabina

fotó: Soós Szabina

A 27 kilométeres távot mintegy két és fél óra alatt, balesetmentesen teljesítette a mezőny. A beérkezés után a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium udvarán  a támogatók által felajánlott kerékpárokat, valamint tombolatárgyakat sorsoltak ki a résztvevők között. 

fotó: Griechisch Tamás

A túrán részt vett Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok is, aki a berékezés után köszöntötte a kerékpárosokat és átadta a Dr. Fodor Tamás polgármester, fővédnök által felajánlott nagy értékű kerékpárt. A biciklinek Kurcsics Márton örülhetett.

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A túra jótékony célt is szolgált. A nevezési díjakból idén is 100 ezer forintot ajánlottak fel a szervezők a soproni kórház gyermkeosztályának.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...