| 2019. július. 23. | 2 perc olvasás

114 vitorláshajó hasította a Fertő tükrét

114 vitorláshajó hasította a Fertő tó tükrét három napon keresztül – a Decathlon Optimist Ranglistaverseny keretében szombaton, vasárnap és hétfőn a 8-15 év közötti korosztály fogta vitorlájába a Fertő tónál fújó szelet.

- Szombaton nagyon kellemes déli szélben zajlottak a futamok – emelte ki a Decathlon Optimist Ranglistaverseny első napja kapcsán Domonkos Szilárd, a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke. - Így kettő futamon is tudtunk rendezni, ezek alapján előzetes eredményt hirdettünk – fűzte hozzá.

A vasárnap a kvalifikációról szólt – itt kezdetben kicsit komótosabban kapott a vitorlákba a szél, de később megerősödött a légmozgás.

A döntő futamok hétfőn zajlottak – erre a napra jó kilátásokat nyújtott a beígért kellemes déli szél. A ranglistasorozat Fertő tavi állomása idén is nagy sikernek örvendett. - 114 hajót neveztek be, a versenyzők 7 országból érkeztek, volt, aki Dániából jött – hangsúlyozta Domonkos Szilárd.

A rendezvényen elhangzott: ez a program is bizonyítja, hogy a Fertő tó sportélete aktív és sokoldalú. - Az elmúlt években Sopron önkormányzata áltat a Sportfelügyeleti csoport, illetve a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség fantasztikus együttműködésének köszönhetően nagyon sok eseményt bonyolítottunk le itt – emelte ki Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő. - Az elmúlt évek is tanúságát adták annak, hogy ha ilyen jó összefogás van, mint ami napjainkban jellemző Sopron önkormányzata és a fertő tavi egyesületek, szervezetek között, akkor óriási előrehaladást lehet elérni – világított rá a sportfelügyelő, aki hozzáfűzte: ehhez az emberek támogatása is szükséges. 

A Fertő tó sportélete a közeljövőben színvonalasabbá válik és új lehetőségekkel is bővül a jelenlegi értékek megőrzése mellett. - Nagy vitorlásélet zajlik itt és ez a jövőben sem lesz másként – szögezte le dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok. - Mint megtudtam a résztvevőktől, a Fertő tó szelesebb, mint a Balaton, ez pedig a jövőre nézve jó hír, hiszen a Modern Városok Program keretében itt valósul meg Magyarország legnagyobb turisztikai beruházása, a Fertő part teljes mértékű, tudatos megújítása. Olyan infrastruktúrát alakítanak ki itt, amely lehetőséget teremt arra, hogy kulturált körülmények között lehessen itt sportolni, ugyanis eddig ez a magyar oldalon nem volt adott. Pedig a honfitársainknak is joga van ahhoz, hogy színvonalas kikapcsolódás keretében élvezhessék a Fertő tó adta lehetőségeket – tudtuk meg a városi tanácsnoktól.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek