| 2020. szeptember. 12. | 2 perc olvasás

120 éves a Soproni FAC 1900 sportegyesület

Megalakulásának 120. évfordulóját ünnepelte a Soproni FAC 1900 egyesület. Versenyek, koszorúzás és a felnőtt labdarúgó csapat mérkőzése színesítette a születésnapi programot.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A SFAC családi nap során ügyességi játékok nyújtottak remek szórakozást az Anger-réti Sporttelepen. A csapatok lelkesen küzdöttek a kialakított pályákon, amelyekben a SFAC szakosztályok által képviselt sportágak jelentek meg.  

Ábrahám Tibor (b)
Ábrahám Tibor (b)
fotó: Griechisch Tamás

Idén már hét szakosztályban versenyezhetnek a kicsi és nagyok, mondta Ábrahám Tibor az egyesület elnöke. Hozzátette, hogy ezek között van a labdarúgás, a kézilabda, az amerikai foci, a röplabda, az atlétika, a természetjáró valamint a szabadidő és sport szakosztály. Rengeteg fiatal sportol az egyesületben nap mint nap.


fotó: Griechisch Tamás

Barcza Attila kiemelte, büszkék lehetünk, hogy a 120 éves egyesületben ma hét szakosztály működik. Az országgyűlési képviselő köszönetet mondott a SFAC vezetőinek, edzőinek, a játékosoknak, hogy Sopron legpatinásabb egyesületének fényét emelik.


fotó: Griechisch Tamás

Csiszár Szabolcs alpolgármester szerint kell, aki utat mutat a fiataloknak, és örömmel látja, hogy itt az egyesületnél ez megoldott, mivel a SFAC legendái ezt már megtették. A világ ma már nem csak a versenysportról szól, hanem a szabadidő sportos eltöltéséről is. A 120 éves klubban a fiatalok megtalálhatják a mozgás örömét, amelyet kitűnő szakemberek felügyelnek és irányítanak – zárta szavait az alpolgármester.


fotó: Griechisch Tamás

A jelenlévők megkoszorúzták az Anger-réti Sporttelepen található emléktáblát, amely az egyesület alapításáról tanúskodik.

A családi nap zárásaként a megyei I. osztályban szereplő Soproni FAC 1900 fogadta a Carbodent-Vitnyéd gárdáját. A mérkőzés első félidejében megnyugtató előnyt szereztek a vendégek. (0-3) A második játékrészben szépített a SAFC, de egyenlíteni már nem tudott. A végeredmény: Soproni FAC - Carbodent-Vitnyéd 2-3.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek