| 2019. október. 3. | 1 perc olvasás

120 évvel ezelőtt indult az óvodapedagógus képzés Sopronban

120 évvel ezelőtt indult az óvodapedagógus képzés Sopronban, és 60 esztendővel ezelőtt vált felsőfokúvá. A kettős jubileum előtt egy nagyszabású ünnepségsorozattal tisztelgett az intézmény. A programban emléktábla-avatás, óvodatörténeti kiállítás és művészeti galéria megnyitása, emlékülés, egykori tanítványok visszaemlékezése és emlékfa ültetés is szerepelt.

A Benedek Elek Kar hallgatójának csodálatos énekhangja köszöntötte a jubileumra érkező vendégeket. 120 évvel ezelőtt indult az óvodapedagógus képzés Sopronban, és 60 esztendővel ezelőtt vált felsőfokúvá. Az ünnepi program emléktábla avatással kezdődött, amely a 60 esztendővel ezelőtti vezetők, oktatók munkája előtt tiszteleg. Az avatáson az első hallgatók egyike is részt vett.


fotó: Griechisch Tamás

Gyerekek önfeledt műsora hívta a vendégeket a jubileumi emlékülésre. A kar dékánja a múlt felidézése mellett a jelenkor büszkeségeiről is szólt ünnepi beszédében. A város nevében Sass László, a kulturális és oktatási bizottság elnöke köszöntötte a Benedek Elek Kart. Prof. Dr. Náhlik András rektor ünnepi beszédében kiemelte: közel húsz esztendeje vált egyetemi karrá az intézmény, azóta a folyamatos fejlődés jellemzi.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

 A büszkeségek sorába tartozik a német nemzetiségi szak és az angol specializáció beindítása is. Az emlékülésen címzetes egyetemi docens címet vehetett át Tóth Mariann nyugalmazott egyetemi főtanácsos. Az ünnepség keretén belül galériát is avattak, illetve megnyílt a jubileumi óvodatörténeti kiállítás is. A program emlékfaültetéssel, illetve baráti beszélgetésekkel zárult.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek