| 2017. december. 15. | 1 perc olvasás

13. Hűségnapi Borverseny!

Péntek délelőtt Dr. Simon István alpolgármester köszöntőjével kezdődött a 13. Hűség Napi Borverseny, Soproni SZC Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolájában. 48 borosgazda, 121 borának a megmérettetésre került sor, amiből 29 rosé, 51 vörös és 41 fehér bor volt.

Dr. Simon István alpolgármester köszöntőjében gratulált a verseny kitalálóinak, akik megvalósították és életben tartják ezt a nemes megmérettetést. Megköszönte az induló versenyzőknek, akik vállalták a versenyt, valamint a zsűrinek a munkáját. Sopron Város egyik legnagyobb, immáron 96 éves ünnepére, méltó megemlékezés ez a versengés, melyre nem csak a soproniak, hanem az egész nemzet büszke lehet!

Az alpolgármester hangsúlyozta, Sopron városa folyamatosan fejlődik, kulturálisan is, melynek része a borászat, amely területen az elmúlt 10 év legjobb termése várható idén. A szervezők részéről Taschner Istvánnak, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnökének külön gratulált a Sopronért Emlékérem kitüntetéshez, melynek átadására a Hűség Napi Ünnepségen kerül majd sor.

fotó: Griechisch Tamás

Taschner István elmondta, hogy 25 éve tartanak versenyt a városban, de 13 évvel ezelőtt került sor az első Hűség Napi Borversenyre, mely az újborok megmérettetése. Hangsúlyozta, hogy nagyon sok jó bor került a zsűri elé, így a döntés nem könnyű.

A versenyen végül 18 bor kapott aranyérmet: 2 fehér, 7 rozé, és 9 vörös.

A legjobb vörös: Iváncsics Zoltán - Caberne Franc

A legjobb rozé: Gundics József - Kékfrankos rozé

Legjobb fehér: Taschner Kurt - Zenit

fotó: Griechisch Tamás

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek