| 2020. szeptember. 19. | 1 perc olvasás

130 éves az önkéntes tűzoltó egyesület Harkán

A 130. jubileumot szombaton ünnepelték a településen zászló- és gépjármű-fecskendő szenteléssel, valamint emléktábla avatással.

Az idei év jubileumokban gazdag a tűzoltóság számára, elég, ha csak arra gondolunk, hogy 150 éves múltra tekint vissza e nemes hivatás hazánkban. A harkai önkéntesek ezen felül is kerek évfordulót ünnepelhettek, ugyanis 130 éve alapították a településen a tűzoltó egyesületet.


fotó: Griechisch Tamás

A köszöntők sorában Galumba Lajos megyei tűzoltósági főfelügyelő kiemelte, hogy a tűzoltás mindig egy közösségi ügy, aminek ellátásáért az elődök nyomán dolgoznak most is. Egy olyan eszme mentén, ami a zászlón is megjelenik. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy továbbra is szoros marad az együttműködés a harkai önkéntesek és a megyei katasztrófavédelemi igazgatóság között.


Mikó Attila, Harka Község Önkéntes Tűzoltó Egyesületének elnöke elmondta, hogy a jubileum alkalmából zászlóval gazdagodtak, az oslipi tűzoltó partneregyesülettől átvehettek egy szivattyút, ami jelentősen segíteni fogja a munkájukat. Újra szolgálatba állíthatták a korábban üzemképtelenné vált IFA autójukat, ami hatékonyabb beavatkozást tesz lehetővé baj esetén. A parancsnokok, elnökök tiszteletére pedig emléktáblát avattak.
 
Duschanek Péter polgármester azt hangsúlyozta, hogy az önkéntes tűzoltók folyamatos készenléte óriási érték, hiszen akkor, amikor szükség van rájuk, azonnal ott vannak és segítenek.
 
- 130 év az egyesületek korának átlagát tekintve egy nagyon kiemelkedő szám, amire Harka büszke lehet. Nagyon lelkes a csapat, jók a felszereléseik is, és ami legfontosabb, el tudják végezni a településen a tűz és katasztrófavédelemmel kapcsolatos minden olyan feladatot, amire Harkának szüksége van- mondta az eseményen Barcza Attila, aki gratulált a jubiláló egyesület tagjainak.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek