132 millió forintból újult meg a kópházi polgármesteri hivatal

132 millió forintból újult meg Kópházán a polgármesteri hivatal épülete. A tetőtér beépítésével megvalósult az intézmény energetikai felújítása, és a beruházással egy kiállítóteret is kialakítottak, ahol a horvátság történetét mutatják majd be. A tárlat várhatóan ősszel nyílik majd meg.

A pénteki ünnepségen Firtl Mátyás, címzetes országgyűlési képviselő elmondta: Kópházán korszakos fejlesztések valósulnak meg.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnöke az avató ünnepségen elmondta: ahhoz, hogy egy település magas színvonalon tudjon magas minőségű közszolgáltatásokat biztosítani, elengedhetetlen az, hogy egy korszerű épületben működhessen. 

- A beruházással nyíló kiállítótér lehetőséget ad egy állandó tárlat nyitására: az installáció a kópházi horvátság történetét fogja bemutatni- hívta fel a figyelmet Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

 - A fejlesztéssel megvalósult az épület szigetelése, és a tetőt is felújította az önkormányzat. A beruházás 132 millió forintból valósult meg – amely két pályázatból és saját forrásból tevődött össze. A polgármesteri hivatal tetőterében a kiállítás várhatóan ősszel nyílik majd meg- hangsúlyozta Grubits Ferenc, Kópháza polgármestere.

Legnépszerűbb cikkek