| 2020. szeptember. 13. | 1 perc olvasás

Templomi koncert a Jereván lakótelepen

A Jereván városrész önkormányzati képviselői Tóth Éva a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke, Csiszár Szabolcs, alpolgármester, valamint Magas Ádám képviselő kezdeményezésére Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pro Kultúra Sopron templomi koncertet szervezett a Szent Imre templomban. A közönséget a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar vonósegyüttesének zenéje fogadta szombat este. A koncerten Vivaldi-, Bach- és Schubert művek is felcsendültek.

A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar vonósegyüttese emelkedett hangulatot varázsolt tegnap a Szent Imre templomban. Az előadáson Oberfrank Péter vezényelt és csembalón működött közre. A szólisták Drüszler Edit (szoprán) és Szarvas Anna (piccolo) voltak. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Mindazok, akik a korlátozott helyszámok miatt nem jöhettek el a koncertre a SopronMédia és a Pro Kultúra oldalain hamarosan megtekinthetik a teljes koncertfelvételt – ezt is fontosnak tartottuk ezúttal megszervezni, mondta el Tóth Éva.


fotó: Griechisch Tamás

A Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke köszönetet mondott az érdeklődőknek, akik nagyon felelősségteljesen és fegyelmezetten alkalmazkodtak a helyzethez.

- Köszönet jár a zenészeknek és Németh István plébános úrnak, hogy ismét befogadták a művészi eseményt, valamint a Pro Kultúra Sopronnak, Kóczán Péternek, hogy társszervezőként az újra- és újratervezések ellenére is mindvégig kiváló együttműködő partner volt abban, hogy a Jereván lakótelep mindennapjait egy újabb különleges koncert tegye ünneppé - zárta szavait Tóth Éva.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Csiszár Szabolcs alpolgármester is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek