| 2024. május. 21. | 1 perc olvasás

15 ittas sofőrt szűrtek ki a rendőrök a pünkösdi hosszú hétvégén Győr-Moson-Sopron vármegyében!

A pünkösdi hosszú hétvégén Győr-Moson-Sopron vármegye útjain a rendőrök összesen 2324 alkoholszondás ellenőrzést végeztek, és 15 olyan gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból, akik alkohol hatása alatt ültek a volán mögé.

Mint az ország bármely területén, így vármegyénkben is kiemelt figyelmet fordítanak a rendőrök a közlekedési balesetek megelőzésére, ezen belül az ittas gépjárművezetőkkel szemben történő intézkedésekre. A közlekedés résztvevőinek tudni kell, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetéstAmennyiben ilyen állapotban ül volán mögé a vezető, a saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki. Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok.

  • Az ittas személy nem ura többé járművének.
  • Aki alkoholos állapotban vezet, amellett hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, akár több százezer forintos bírságra és a járművezetéstől való eltiltásra is számíthat.
A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt soha ne fogyasszanak szeszes italt!

Borítókép; police.hu  

Legnépszerűbb cikkek