| 2018. június. 7. | 9 perc olvasás

150.000 fesztiválozót várnak Sopronba

Kevesebb, mint három héttel a kapunyitás előtt sok-sok újdonságról számoltak be a szervezők a Volt Fesztivál budapesti sajtótájékoztatóján csütörtökön. A VOLT iránti érdeklődést jelzi, hogy van olyan nap, amely már hetek óta teltházas, és szállások is megteltek.

A Depeche Mode első magyarországi fesztiválfellépését várják legjobban a szervezők. Az együttes 15 állomásos turnéja második állomásaként érkezi Sopronba. Lobenwein Norbert főszervező kiemelte, rekordszámú látogatóra számítanak, legalább 150.000 vendég érkezhet Sopronba. Nagy érdeklődés övezi még a Limp Bizkit, a Hurts és az Iron Maiden koncertjeit is. Az Iron Maiden napjára már hetekkel ezelőtt minden jegy elkelt és a bérletek is nagy ütemben fogynak.

Június 26-án a Depeche Mode nyitja meg a 26. Telekom VOLT Fesztivált. Idén először lesz VOLT Kertmozi, Magenta1 Színpad, Secret Garden , a Visegrádi Csoport Magyar elnöksége záróeseményeként cseh, lengyel és szlovák csapatok is bemutatkoznak, a Hello Hungary Village-ben pedig a legismertebb magyar YouTuberek fesztiváloznak 5 napon át. A VOLT idén egy fontos jelenségre, az autizmussal élők problémájára hívja fel a fesztiválozók figyelmét. 
 


fotó:Griechisch Tamás

A sajtótájékoztatón Dr. Fodor Tamás Sopron polgármestere elmondta: a Tűztorony és Kékfrankos mellett Sopron jelképévé vált a Volt Fesztivál,  főleg a fiatalság körében. A fiatalok nem csak a zenei kínálat miatt jönnek a városba, hanem szervezett módon Sopron kulturális életébe is bekapcsolódnak, megismerik értékeit, mely a turizmus tekintetében nagy lehetőség. A fesztiválra több, mint 150 ezer vendég érkezik, ami gazdasági szempontból is fontos. A soproniak szeretik a fesztiválozókat. Örülnek annak, hogy sok fiatal érkezik a városba.


fotó:Griechisch Tamás

ÚJ: HELLO HUNGARY VILLAGE! 

Egyedülálló újításként a legnépszerűbb hazai YouTuberek közül négyen beköltöznek a VOLTra. A “Hello Hungary Village” vendégeként Viszkok Fruzsi, Szirmai Gergő Barni és egy később csatalakozó társuk kalandjait a helyszínen és otthonról is élőben követhetjük. Ők négyen arra vállalkoztak, hogy a VOLTot és Sopront mutatják be a saját kamerájuk lencséin át több százezer követőiknek. 
 

A 2018-AS ÜGY: AZ AUTIZMUS 

2018-tól a VOLT minden évben egy fontos társadalmi ügyet tűz a zászlajára. “A VOLT vendégei a koncertek, a bulik és a fesztivél élményei mellett nyitottak arra is, hogy olyan emlékeket is hazavigyenek magukkal, amelyek beépülnek a hétköznapjaikba. Ezért éreztük azt, hogy a fesztiválunk remek terepe annak, hogy idén az autizmussal élők életkörülményeinek javítására hívjuk fel a a figyelmet. Az Út a Mosolyért Alapítvánnyal közösen 30.000 fesztiválozónak és fellépőnek adjuk át az idei VOLT egyik színes jelképét, a VOLT-füzért, amely erre a fontos kérdésre hívja fel a figyelmet.” – mondta el Fülöp Zoltán, a VOLT másik házigazdája. Minden átadott VOLT-füzér után 100 Forinttal támogatja az Út a Mosolyért Alapítványt a MOL. 

“Nagy lehetőség számunkra, hogy a fesztiválozó közönség figyelmét is felhívhatjuk az autizmusra, fontosnak tartjuk az érzékenyítést minden korosztályban. Köszönjük, hogy a Telekom VOLT Fesztivál és a MOL partner ebben! Az Út a Mosolyért Alapítvány célja, hogy egy alap problémára hosszútávú megoldást találjon, így az idei évben is egy olyan célt tűztünk ki magunk elé, amely hiányterület az autizmusban érintettek számára. A “Megérteni. Elfogadni. Segíteni.” kampányunkkal az Autisták Országos Szövetségével közösen szeretnénk létrehozni az első Autista Krízis Házat és Oktatási Központot, ahol szakszerű és hatékony segítséget nyújtunk a súlyos autizmussal élőknek, mintát mutatunk azoknak a családoknak, akik autizmus sprektrum zavarban élő gyermeket nevelnek, valamint tanulási lehetőséget és tapasztalatszerzést biztosíthatunk szakemberek számára.” – mondta el Gubcsó Balázs - az Út a Mosolyért Alapítvány kuratóriumi tagja.


fotó:Griechisch Tamás

V4-ZENEKAROK A VOLTON 

A Telekom VOLT fesztivállal egyidőben ér véget a Visegrádi Csoport magyar elnöksége. Az együttmŰködés keretében A Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató verseny döntősei, az Apey & the Pea, Antonia Vai és az NB cseh, lengyel és szlovák fesztiválokra kaptak meghívást, e három ország képviseletében pedig a VOLTon lépnek fel előadók. Június 26-án a VOLT vendége lesz a cseh Skyline, a szlovák Walter Schnitzelsson és a lengyel ClockMachine. 

A Magenta1 Színpadon kora délutánonként talkshow-val indul a nap. Vendég lesz itt a Vad Fruttik, a Margaret Island, a Punnany Massif, a Wellhello és a Halott Pénz. A 2018-as Labdarugó Világbajnokság 8 mérkőzését itt nézhetik majd a szurkoló VOLTosok, de sok-sok DJ is fellép majd itt, az esti órákban pedig hivatalos afterpartiknak ad otthont a Magenta 1 Színpad. A Depeche Mode koncertje után a Deadcode & friends vendégeként Black Asteroid az USA-ból érkezik a VOLTra, de DJ-knt találkozhatunk itt többek között Marsalkó Dáviddal, Fluor Tomival, és Lábas Vikivel is. 

A Magenta1 Színpad mögötti erdőben a Secret Garden – nevéhez híven – sok-sok titkot és meglepetést tartogat. DJ-k, zenekarok, bűvészek váltják itt egymást, hogy ki és mikor, az csak a helyszínen derül ki... 

Tovább épül a Sopron, Csillagok Városa: 

Idén a Depeche Mode veheti át Ef Zámbó István egyedi alkotását, amelyet később Sopron belvárosában helyeznek el. A VOLT tavalyi legnagyobb sztárja a Linkin Park székét is felavatják idén. Ma már itthon és külföldön is százezres közönség készül arra, hogy beléphessen a VOLT kapuján. Őket még egy meglepetés várja, rögtön a bejáratnál: egy egyedi kapu készül, amelynek a két, egyenként 40m2-es oldalát ugyancsak Ef Zámbó István készíti el. 


fotó:Griechisch Tamás

Fülöp Zoltán alapító-főszervező az újításokról is beszélt az újságíróknak. Kiemelte: idén már a belépésre jogosító karszalaggal is lehet fizetni a Volton. A rendszer lényege, hogy a karszalagok RFID chippel lesznek felszerelve, így amellett, hogy minden belépési jogosultságot tartalmaznak, a fizetési funkciót is magukba foglalják. Ez a rendszer a heti és napijegyeseknél is egyaránt működik, és gyakorlatilag a Festipay fizetőkártyát váltja ki, ami ezáltal tulajdonképpen beépül a karszalagba. Így megszűnik a korábban a kártyáért fizetendő 500 forintos letét is, illetve a karszalag további előnye, hogy sorbaállás nélkül, a mobil-applikáción keresztül is fel lehet tölteni. Emellett természetesen egyérintéses (contactless) bankkártyákkal is lehet majd ugyanúgy fizetni, mint eddig.

A zenei program a keddi nyitónap után is izgalmasnak ígérkezik.

Szerdán a «teltházasoké» a főszerep: 17 órától a Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató idei győztese, az Apey & thePea, majd a Margaret Island, és a teltházas turnéja után a nyarat fesztiválsorozattal folytató Ákos áll a Telekom Nagyszínpadra, 23 órakor pedig a Hurts tér vissza, hogy újra elvarázsolja a közönséget. A Telekom Nagyszínpad szomszédságában található másik nagyszínpad az OTP Bank - Petőfi Rádióé, ahol olyan rendkívül népszerű előadók játszanak ezen a napon, mint a Mary Popkids, a Kowalsky meg a Vega, a Kiscsillag, vagy a Cloud9+, éjfél után pedig a partyrock legkülöncebb figurája, Redfoo veszi át az irányítást. 

Csütörtökön a rockerektől lesz hangos a Lővérkemping Telekom Nagyszínpada: az angol The Raven Age és az amerikai Skillet után Lukács Laci ötvenedik szülinapját ünnepeljük egy erőteljes Tankcsapda bulival, majd fél tíztől a kultikus Iron Maiden csap a húrok közé. A könnyedebb műfaj kedvelői sem fognak unatkozni, hisz’ ezen a napon bolygatja majd fel a népet a Wellhello, utánuk a Quimby játszik a OTP Bank - Petőfi Rádió Nagyszínpadán, hajnal 2-től pedig az utóbbi években slágert slágerre halmozó Alan Walker zenél. Ez a nap eddig a legerősebb: már több mint egy hónappal a fesztivál előtt elfogytak a belépőjegyek. 

A péntek a „bekategorizálhatatlanoké”: a Fish! kezdi a sort a Telekom Nagyszínpadon, majd az amerikai raprock csapat, a Hollywood Undead, 20:30tól pedig a Limp Bizkitadja a rímeket. Ezt a napot is egy VOLT-os visszatérő zárja: Steve Aoki electro-house dj és producer 2014-ben is óriási sikert aratott, és garantált, hogy idén is hatalmas showt csinál majd. Az OTP Bank - Petőfi Rádió Nagyszínpadon ezen a napon az amerikai The Kills és a Punnany Massif játszik, majd a napot egy őrületes NECC Party zárja. 

A szombati zárónapon a Brains valamint a brit elektropop csapat, a Clean Bandit nyitja a nagyszínpadot, tőlük 20:30-tól a teltházas arénaturnét hozó Halott Pénz veszi át a mikrofont, és végül a Magyarországon először itt koncertező rockzenekar, az Avenged Sevenfold zárja a színpadot. A VOLTnak ekkor még korántsem lesz vége, hiszen a fesziválhimnuszáért felelős Majka & Curtis páros az OTP Bank - Petőfi Rádió Nagyszínpadon folytatja a bulit egészen éjfélig, amikor kezdetét veszi a Total Dance, a kilencvenes-kétezres évek legnagyobb popslágereitjegyző előadókkal, az Eiffel 65-val, a Safri Duoval, a Mr Presidenttel, Alice DJ-vel, Kozsóval és az Ámokfutókkal, a Happy Ganggel, az UFOval, a Splash-sel, DJ Andréval és Náksival. 

Nemcsak zene... 

ÚJ HELYSZÍN: VOLT MOZI 
Klasszikusok, kultfilmek és kasszasikerek: a fesztivál területén található mozi jó lehetőséget kínál a nyüzsgésből való kiszakadásra. 

DIÁKHITEL KÁVÉZÓ 

Naponta rekreációs programmal, majd izgalmas beszélgetésekkel, előadásokkal készül a VOLTon a Diákhitel Kávézó. Délben kezdődik a “Detox jóga” egy olyan jóga-ászanákból, bandhákból és légzőgyakorlatokból álló méregtelenítő jóga sorozat, amely a leghatékonyabban segíti elő testünk természetes méregtelenítő folyamatait. Az előadások/beszélgetések közt üdvözölhetjük Feldmár András «Parazita/Szimbióta» - szerelem barátok vagy ellenségek között című előadását, Csernus Imre a Bevállalod? Kérdéssel áll a közönség elé, Zacherdoktortól a “mindennapi mérgeinkről” hallhatunkelőadást, Almássi Kitti a tinédzserszerelmekről beszél, D. Tóth Kriszta pedig Vecsei H. Miklóssal, a Vígszínház ifjú tehetségével beszélget. 

CIVILEK A VOLTON 

Idén is számos szervezet készül arra, hogy izgalmas és hasznos infókkal lássa el a Telekom VOLT fesztiválra érkezőket: kitelepül a Medical Mental Alapítvány, akik az alkoholfogyasztás és a veszélyes szerhasználat ártalmainak csökkentését és a lelki egészség fontosságára való figyelemfelhívást tűzték ki célul. A Nukleáris sátorban az atomenergiával kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ az érdeklődők. A KözösPont sátorban izgalmas beszélgetéseken vehetnek részt, testileg-lelkileg feltöltő diskurzusokra számíthatnak a látogatók. A NAV Színtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkájába nyerhetnek betekintést, a #halloholnapban pedig a hallás védelmének lehetőségeiről kaphatnak hasznos tanácsokat. A #fesztiválcserkészeknél nyomozójátékok, akadálypályák, ügyességi és szellemi feladatok várják a fesztiválozókat, a NoKamu sátorban pedig megtudhatják, hogyan lehet felismerni a hamis termékeket. 

GYEREKEK A VOLTON 

A Telekom VOLT fesztivál a gyermekeket is szeretettel várja: a 12 évnél fiatalabbak számára egy, a fesztiválról készített rajz a belépő! A legkisebbeknek idén is számos izgalmas programot kínál a Telekom VOLT fesztivál: lesz divatbemutató, testfestés, LEGO kockavadászat és építés, csodák palotája, játszóház, cserkészprogramok, és kölyök ki-mit-tud. Az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó program évek óta a fesztiváltúra: a gyerekek itt megtudhatják, hogyan készül a VOLT, betekinthetnek a színfalak mögötti területekre, megtudhatják, milyen eszközöket és járműveket használnak, mi történik, ha valaki megsérül, vagy ha épp rosszra fordul az idő. Az izgalmas, rövid túrák idén is két turnusban indulnak, szombaton reggel 9 és 10 órai kezdéssel, az információtól, ahová 12 év alatti fesztiválozók maximum 1 fő felnőtt kísérővel jelentkezhetnek. 

Újdonságok, szolgáltatások 

RE:POHÁR 

A környezettudatosság és a fenntartható fesztiválozás jegyében a VOLTon is megjelenik idén a re:pohár, azaz a cserélhető pohár, amivel a soproni fesztiválon gyakorlatilag eltűnik a pohárhulladék a rendezvény helyszínéről, ezzel többszázezer eldobható műanyagpoharat váltanak ki a szervezők.

VÁGD ZSEBRE A VOLT-OT! - TELEKOM VOLT FESZTIVÁL MOBIL APP 

A Telekom VOLT fesztivál mobil applikációjának segítségével minden fesztiválozó naprakész információkat kap az aktuális eseményekről, tudni- és látnivalókról. A szoftver természetesen tartalmazza a fesztivál részletes és pontos programtábláit, lehetőséget nyújt az egyedi érdeklődési preferenciák beállítására, és rengeteg hasznos tanáccsal segíti a felhasználókat. Az applikáció iOS és Android platformra is ingyenesen letölthető. 

MASTERCARD-DIÁKKEDVEZMÉNY A TELEKOM VOLT FESZTIVÁLRA IS. 

A MASTERCARD – VOLT Diákjegy Program keretein belül 2018-ban minden magyar tanulói/hallgatói jogviszonnyal rendelkező diák jelentős kedvezménnyel vehet részt a fesztiválon! 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek