| 2023. február. 27. | 1 perc olvasás

150 éves a Balfi úti Idősek Otthona - Titkok ihlette emblémával indítják a jubileumi évet

A Balfi út 80. szám alatt található idősek otthona 1873. március másodikán nyitotta meg kapuit Szegényápoldaként. A neve ugyan rengetegszer változott az elmúlt 150 év alatt, de az alapvető funkciója, a rászorulók segítése nem. A Soproni Szociális intézmény igazán nagy volumenű, az egész éven átívelő rendezvénysorozatot tervez az épület és annak szociális, történelmi mondanivalója kapcsán. Ehhez pedig egy igazán különleges logóval készültek a jubileumi évre.

Az otthon rejtett kincseit szerették volna megeleveníteni az eseménysorozatot fémjelző logón. A lakók, dolgozók számára jól ismert, hogy a legfelső szinten található kápolna kulturális és történelmi csodákat rejt: ugyanis, a szemet gyönyörködtető, impozáns terem mennyezetét Storno Ferenc alkotta freskók díszítik.  Ezeknek a festményeknek a mintázatát és színvilágát tükrözi az elkészült logó.

A minta életre keltése során fontos szempont volt, hogy az épület kulturális örökségét, a jubileum eleganciáját és Sopron történelmi hagyományait is egyszerre tükrözze, jelenítse meg az ábra.

A programsorozat első állomásaként egy megnyitó ünnepséggel készülnek, ahol egy különleges kiállítást mutatnak be lakóik alkotásai közül, melyek szintén Storno Ferenc munkásságának emléke előtt tisztelegnek.

Legnépszerűbb cikkek