| 2018. december. 18. | 1 perc olvasás

150 kisiskolás díszített karácsonyfát

Természetes alapanyagokból, változatos technikákkal elkészített díszekkel ékesített fenyőfákat állítottak ki az Erdészeti Múzeum udvarán. Az intézmény karácsonyi programjának keretében bemutatott hét különleges fa egyikét mintegy 150 soproni kisiskolás alkotásai díszítik.

Életnagyságú Vuk figura, és csupa érdekes tárgyat is magában foglaló karácsonyi házikó is várta a kisiskolásokat az Erdészeti Múzeum udvarán. A nebulókat végül azonban mégsem ezek vonzották a legjobban – a karácsonyi kiállítás szervezői meglepetéssel várták őket. Az egyik fenyőfát az ő díszeikkel dekorálták ki. 

- Ezeket a kis korongokat mi színeztük – mondta Pósa Csaba, az egyik lurkó, miközben kereste az ő alkotását a karácsonyfán. - Nagyon szép lett ez a fa – fűzte hozzá büszkén.

A kézzel színezett, majd kartonlapra ragasztott díszeket mintegy 150 kisiskolás gyermek készítette. - A korábbi években is voltak olyan pályázataink, amelyek keretében egy-egy fára iskolai osztályok, ovis csoportok álmodták meg, és készítették el a díszeket – mondta Kulbert Zsófia, a kiállítás egyik szervezője. - Az idei ilyen fa azért különleges, mert öt osztálynyi gyerek dolgozott rajta közösen. Ráadásul úgy színezték és díszítették ezeket a korongokat, hogy nem tudták, mi célból készítik az alkotásaikat – emelte ki.  

Az intézmény udvarán hét fenyőfát állítottak fel. Ezeket a Sopronban karácsonyfát árusító vállalkozók adományozták az Erdészeti Múzeum számára. - A városiak megszokhatták, hogy az intézmény minden évben készül adventi hangulattal – hangsúlyozta Dr. Varga Tamás, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara Erdészeti Múzeumának igazgatója. - Az elmúlt években is óriási sikert avattak a természetes alapanyagokból álló díszekkel felöltöztetett karácsonyfáink, így idén is ápoljuk ezt a hagyományt. Az udvaron álló karácsonyfák díszei nem csak az anyaguk miatt különlegesek: minden fán más stílusú alkotások ékeskednek – emelte ki.  

A különlegesen feldíszített karácsonyfákat januárig tekinthetik meg az érdeklődők az Erdészeti Múzeum udvarán, nyitvatartási időben.  

Legnépszerűbb cikkek