16 csapat mérkőzött meg a Patent Kupa kispályás labdarúgó tornán

Harmincharmadik alkalommal léptek pályára a hagyományos augusztus végi kispályás labdarúgó tornán. Az eseményt a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség és Sopron MJV Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti Csoportja rendezte.

Az idei évben 16 csapat vett részt a küzdelmekben, amelyek az ország számos pontjáról érkeztek. A tornán a résztvevők 4 db négy csapatos csoportba lettek beosztva, majd a csoportok első két helyezettje jutott tovább a Patent Kupáért való küzdelembe, míg a kieső csapatok a vigaszágon, a Kékfrankos Kupáért harcolhattak. A mérkőzések sok izgalmat és gólt tartogattak a kieséses szakaszban, számos alkalommal csak hetesrúgásokkal tudták eldönteni a továbbjutást.


fotó: Tóth Zsombor

Csiszár Szabolcs alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy a kispályás labdarúgó tornának komoly hagyománya van Sopronban. Ezt bizonyítja az is, hogy az ország több pontjáról érkeztek csapatok. Az eseménynek a sportolás a lényege, a győzni akarás, ami mindenkit motivál. Természetesen a közösségi élményt is ki kell emelni.

A Patent Kupát végül a budapesti Szemérem Ajax nyerte, akik a döntőben kiélezett mérkőzésen múlták felül a soproni Sportiszoda csapatát. A bronzmérkőzésen a székesfehérvári La Coruna büntetőkkel győzött a soproni Aramis Maradék csapata ellen.


fotó: Tóth Zsombor

fotó: Tóth Zsombor

A Kékfrankos Kupát idén a budapesti Partizán Beokád csapata hódította el, a tornán először résztvevő tatabányai Próbajáték csapatát legyőzve a döntőben. A harmadik helyen a címvédő budapesti Hegyvidék SE csapata végzett.

A gólkirályi trófea 2020-ban Bódog Csabához (Szemérem Ajax) került, a legjobb kapus pedig Gál Szabolcs (La Coruna) lett.

Legnépszerűbb cikkek