17. Országos Vízirendészeti Rendőr Járőrverseny a Fertő tavon

Az ország minden részéről érkeztek vízi rendőrök a 17. Országos Vízirendészeti Rendőr Járőrversenyre, melyet idén a Fertő tavon rendeztek meg. Összesen 14 csapat, mintegy 30 rendőre mérte össze tudását elméleti és gyakorlati téren is. A vízen különféle mentési feladatok vártak a rendőrökre.


fotó: Griechisch Tamás

Szerdán gyakorlati feladványokat teljesítettek a vízirendőrök a Fertő-tavon – mondta portálunknak Tóth Gabriella címzetes rendőr alezredes a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen. A rendőrök így tudnak számot adni tudásukról és továbbadhatják tapasztalataikat a kollégáiknak.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A vízirendőröknek három különböző gyakorlati feladatot kellett megoldaniuk a Fertő-tó tükrén. Szlalomoztak a rendőrök motorcsónakkal és kézi hajtású, evezős hajóval. A harmadik feladat egy a tavon horgászó ember alapos ellenőrzése volt. Minden olyan szabálytalanságot észre kellett venniük, amit az igazoltatott személy a tóparton elkövetett.


fotó: Griechisch Tamás

A versenyt minden évben más helyszínen rendezik meg. Idén, a 14 csapat 30 rendőre mérte össze elméleti és gyakorlati tudását a két napos rendezvényen.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek