| 2017. október. 23. | 1 perc olvasás

1956: A Soproni Egyetem ünnepi megemlékezése

Az évforduló napján a Soproni Egyetemen ünnepi műsorral, főhajtással és koszorúzással emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire.

Az ünnepség az emléktábla koszorúzásával kezdődőtt, majd az egyetem főépületének fogadójában megemlékező műsorral folytatódott, ahol Orbán Júlia vezette Egyetemi Versmondó Kör irodalmi összeállításával idézték fel a forradalom eseményeit. 

Megemlékező gondolatokat mondott Grédics László erdész-valétaelnök, aki személyes, családi emlékeit is felidézte az 1956-os események kapcsán, majd Prof. Dr. Faragó Sándor rektor mondott ünnepi beszédet, aki kiemelte az akkori soproni egyetemisták áldozatvállalását, emberségét és segítőkészségét a helyi események kapcsán, akiknek szellemisége és tettei a mai napig példaértékűek az intézmény számára. 

Az ünnepség az egyetem '56-os emlékművénél zárult, ahol főhajtás mellett a tisztelet és emlékezés koszorúit és mécseseit helyezték el a résztvevők. 

A Soproni Egyetem részéről Prof. Dr. Faragó Sándor rektor és Prof. Dr. Náhlik András általános rektror-helyettes, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának nevében pedig Dr. Fodor Tamás polgármester, Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok és Táp Lászlóné önkormányzati képviselő helyezte el a forradalom és szabadságharc hőseire emlékezve a tisztelet koszorúit. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek