| 2017. október. 26. | 1 perc olvasás

20 éves az Ikva Idősek Otthona!

Egykori és jelenlegi dolgozók és vezetők részvételével tartották meg az Ikva Nyugdíjas Otthon 20. születésnapi, valamint az Idősek Napja alkalmából rendezett ünnepségét. A csütörtöki eseményen zenés műsorral, ajándékokkal köszöntötték a lakókat és dolgozókat.

Barzca Attila önkormányzati képviselő, városi tanácsnok köszöntőjében elmondta, hogy az idősek a mai társadalom alappillérei, hiszen munkájuk nélkül az ország gazdasága nem lenne ennyire jó helyzetben. Megköszönte az időseknek azt az áldozatos munkát, mely gyermekeik és unokáik nevelésében is kiteljesedik és hozzátette: e tett nem marad viszonzatlan, hiszen a mai magyar új alkotmány tartalmazza, hogy a gyermekeknek gondoskodni kell a szüleikről.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Sütő Teréz az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke elmondta, hogy nem indult zökkenőmentesen a Balfi utcai Idősek Otthonának a kialakítása, mely Magyarországon új volt abban a tekintetben, hogy idős emberek saját lakrésszel rendelkezhettek, azt meg tudták venni.

Időközben kiderült, hogy nagy igény van az ilyen jellegű otthonokra, így jött létre az Ikva Nyugdíjas Otthon a Lőverekben, melynek az átadására 1997 októberében került sor.


fotó: Griechisch Tamás

Tengerdi Antal a Soproni Szociális Intézmény igazgatója elmondta, hogy Sopronban hat szociális otthon van, és tapasztalata szerint a legotthonosabb és a legjobb légkörű az Ikva Otthon.


fotó: Griechisch Tamás

A rövid ünnepi beszédek után virágokkal köszöntötték a legrégebbi lakókat, valamint a régi és új vezetőket és dolgozókat, illetve Barcza Attila tanácsnok csokoládéval ajándékozta meg az időseket.

Az otthon lakóinak lehetőségük nyílt a számítógép és internet világával is megismerkedni, hiszen három számítógéppel gyarapodott az intézmény.

Az élő zenét a fiatal zenészekből álló Rumli együttes szolgáltatta.

fotók: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek