| 2018. november. 26. | 1 perc olvasás

20 éves az informatikai képzés a Handlerban

A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolája ebben a tanévben ünnepli szakmai informatikai képzésének 20. évfordulóját, amely jubileumhoz kapcsolódóan egy kiállítással is meglepték az egykori illetve a jelenlegi diákokat.

A jubileumi évet egy számítógép történeti kiállítással nyitották meg hétfőn, amely bemutatja az iskolában informatika oktatásban használt számítógépeket, szoftvereket, dokumentumokat, perifériákat egészen a kezdetektől napjainkig. A kiállításon olyan legendás gépek is láthatók, mint a ZX Spectrum, Commodore 64, PRIMO vagy a PC-s időkből az XT, 286 AT. Természetesen a kínálat végén a mai korszerű gépek is helyet kaptak, sőt a mai modern számítástechnikához kapcsolódóan több meglepetés is látható.   

Több gép is kipróbálható, a szoftverek közül néhány korabeli és mai változatában is megismerhető, használható illetve egy interaktív sarok is várja a látogatókat. További érdekesség egy idővonal, amin a képzéssel, szakmai tevékenységgel kapcsolatos emlékeket idézik fel, korabeli dokumentumok, képek alapján.

A történeti kiállítás két héten keresztül látogatható, amelyen a szervezők az érdeklődő iskolai csoportok számára interaktív tárlatvezetést is biztosítanak.  
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek