| 2019. június. 1. | 1 perc olvasás

20 milliós megújulás előtt áll a Juliánusz-völgy Fertőbozon

Szombaton tartották meg a XVIII. Bodzavirág Fesztivált Fertőbozon. A hagyományos bodzaünnepen néptánc bemutatók, gyerekjátszóház, koncertek és bodzabál várta az érdeklődőket. A helyszín komoly megújulás előtt áll.

Bodzavirágból készült finomságok is csalogatták a vendégeket a fesztiválhelyszínre, abba a különleges völgybe, ahol egy meredek emelkedőn át vezet az út. A fertőboziak szívükön viselik a Juliánusz-völgy sorsát, ezért is szervezik ide a hagyományos Bodzavirág Fesztivált, amire idén Indiából is érkezett néptánc együttes.

Tóth József polgármester a Sopronmédia kérdésére elmondta: a község neve a bodzafából eredeztethető, ahogy a falu későbbi német neve – Holling – is, ezért döntöttek úgy, hogy ennek a növénynek szentelik a fesztivált, melynek jegyében a környéket nagyon sok bodzabokorral népesítették be. A rendezvénynek otthont adó Juliánusz-völgy nagyon különleges hely, amiről sok környékbeli sem tudott sokáig. Lankáin focipálya is található. A fesztivált immár 13 éve szervezik meg itt.

Ünnepi köszöntőjében Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője kiemelte: a magyar kormány támogatásával közel 20 millió forintból ez a helyszín meg fog újulni a közeljövőben. Felújítják a nézőteret, kivilágítják a dombot, vizesblokk épül és padok, asztalok kerülnek elhelyezésre. A beruházás által sokkal komplexebb szolgáltatást tud majd nyújtani a völgy és be tud majd kapcsolódni a hegykői Tízforrás Fesztiválba is. A munkálatok ősszel kezdődhetnek el.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek