| 2019. május. 8. | 1 perc olvasás

200 speciális nevelési igényű gyermek lépett fel Sopronban

A tehetséggondozás vidám oldalát mutatja meg a Megyei Kulturális Bemutató nevű vetélkedő. A megmérettetés 23 éve nyújt lehetőséget a sajátos nevelési igényű gyermekeknek. Emellett a GYIK Rendezvényházban a különleges gondozást igénylő növendékek alkotásait felvonultató tárlat is nyílt.

A megmérettetésre Sopronból, Győrből, Mosonmagyaróvárról és Csornáról, összesen hat intézményből érkeztek gyermekek. - 200 tanuló bevonásával zajlanak a műsorszámok, rajtuk kívül szép számmal vannak még jelen az őket kísérő pedagógusok, felkészítőtanárok, szülők és meghívott vendégek is – tudtuk meg Horváth Lászlónétól, a Soproni Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola igazgatójától. - 25 műsorszám került bemutatásra, hat kategóriában. A gyermekek zenéltek, énekeltek, táncoltak és különböző színdarabokat is felvittek a világot jelentő deszkákra. Azt gondolom, hogy ez színes paletta, amely valóban lehetővé teszi azt, hogy a gyermekeink megmutassák, milyen értékes produkciókat tudnak megtanulni és előadni – fejtette ki.  

Az igazgató kiemelte: ez a kulturális értékeknek egy különleges szeletkéje. - Emellett ízelítőt ad az iskolák hagyományőrző munkájából is – mondta, majd hozzáfűzte: a rendezvény által bemutathatják a tehetséggondozás vidám oldalát is.  A rendezvényt a Soproni Kozmutza Flóra EGYMI, Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola szervezte.

A versennyel egyidőben megnyílt a Soproni Kozmutza Flóra EGYMI tavaszi ünnepkör keretében összeállított kiállítása, amely a sajátos nevelési igényű gyermekek alkotásait mutatja be a GYIK rendezvényházban. A rendezvényen részt vett Filep Márk önkormányzati képviselő is.

Legnépszerűbb cikkek