| 2021. március. 18. | 1 perc olvasás

2021-ben is elmarad a VOLT Fesztivál

A VOLT Fesztivál hivatalos facebook oldalán a szervezők közleményben tájékoztatták a fesztivál szerelmeseit: idén nyáron is elmarad a soproni fesztivál. A szervezők úgy fogalmaztak: "közös felelősségünk együttműködően, mindenki biztonságára törekedve átvészelni ezt a megterhelő időszakot, ezért a fellépőink, szervező és megvalósító csapatunk, valamint a Ti biztonságotok érdekében az idei fesztivált sajnos le kell mondanunk".

A közleményből továbbá kiderül: a 2020-as Telekom VOLT Fesztivál jegyek automatikusan érvényesek lesznek 2022-ben.
"Ebben a nehéz helyzetben számunkra nagyon fontos a közönségünk hűsége, lojalitása, így aki úgy dönt, megtartja a jegyét, és velünk tart jövőre, a jegy mellé ajándék kreditet is kap. A jeggyel, bérlettel rendelkező vendégeinknek e-mailben küldünk további tájékoztatást" - áll a tájékoztatóban. 

Mint írták, a Balaton Sound mára Európának egyik fontos, Magyarországnak pedig legjelentősebb elektronikus zenei fesztiválja lett, amely komoly turisztikai vonzerővel bír, és több tízezer hazai és külföldi vendéget jelent évente.
Lobenwein Norbert, a VOLT alapítója kiemelte: a soproni fesztivál portfoliójuk legkorábbi eseménye, hiszen idén júniusra tervezték a kapunyitást.
"Mára annyira közelivé vált ez az időpont, hogy kénytelenek voltunk a halasztás mellett dönteni. Most, a járvány harmadik hulláma közepén még azt sem látjuk, egyáltalán mikor lehetne elindítani a kampányt, a jegyértékesítést, így pedig lehetetlen egy nyár eleji nagy fesztivál biztonságos megvalósítása" - hangsúlyozta. Hozzátette: az idei fellépői listával a megszokottnál jóval korábban elkészültek, azonban még meghirdetni se volt lehetőségük azt.
A közlemény emlékeztet arra, hogy sorra mondják le a nagy koncerteket és fesztiválokat szerte Európában, emellett a nemzetközi turnék is elmaradnak a bizonytalanság miatt.
A Balaton Sound és a Telekom VOLT szervezőinek tájékoztatása szerint mindkét esetben felmerült, hogy egy nyár végi, alternatív időpontot keresnek a két eseménynek. Erre azonban a fesztiválok mérete és nemzetközi léptékei miatt nem találtak a fellépőkkel is egyeztethető, biztonságos megoldást.
A szervezők egy videót is készítettek a fesztiválozóknak, amelyek az elmúlt évek legjobb pillanatait mutatják be:

Legnépszerűbb cikkek