| 2021. december. 24. | 1 perc olvasás

2021-ben is hatalmas összefogás teszi szebbé a szerény körülmények között élők ünnepét

A tavalyi évhez hasonlóan idén is ételosztást szervezett a Soproni Szociális Intézmény a Kossuth Lajos utca 10. udvarán. Vendéglátó egységek és civil szervezetek összefogásával és támogatásával, szervezett ciklusokban kapnak meleg ételt és tartós élelmiszert a rászorulók, nagycsaládosok, nélkülöző családok az ünnepek idején.

Pörkölt és burgonya volt a pénteki menü, emellett gyümölcsöt és édesség is kaphattak a szerényebb körülmények között élők a Soproni Szociális Intézmény udvarán. Önkéntesek (Soproni Polgári Lövész Egyesület, Startup Sopron) segítették a SOSZI munkatársainak munkáját, így az érkezők hamar átvehették a nekik szánt csomagokat.


fotó: Máthé Alexandra

A Soproni Szociális Intézmény igazgatója elmondta, fontosnak tartja, hogy a kiszolgáltatott, perifériára szorult embereket, családokat felkarolják, támogassák egész évben, azonban az ünnepi időszak mindig kiemelten fontos.

Péli Nikoletta hozzátette, hogy tavaly a város legnagyobb összefogásában vehettek részt, és csodálatos volt látni, hogy a 2020-as jótékonysági ételosztással mennyi család arcára csaltak mosolyt.  

„Ezért is döntöttünk úgy, hogy idén is szeretnénk átélni ezt a felemelő pillanatot. Idén is szerveztünk ételosztást. Az ötletünkkel nem hagytak magunkra támogatóink sem, ugyanis nekik köszönhetjük, hogy mindenki asztalára meleg étel kerülhet”  – zárta szavait az intézmény vezetője.

Rengeteg felajánlás érkezett, így naponta közel 150 adag ételt tudnak átadni a rászorulók számára.
Rengeteg felajánlás érkezett, így naponta közel 150 adag ételt tudnak átadni a rászorulók számára.
fotó: Máthé Alexandra

A Soproni Szociális Intézmény közleménye szerint a Papa Joe Steakhouse, a Deák Étterem, a Soproni Lions Club, a Panoráma Étterem, a Segítség a Mosolyodért Alapítvány, a Tercia, az Agrár Marketing Centrum, a Hit Gyülekezete, a Harrer Cukrászda, a Gyümölcs Bárka Kft. és Nemes Márk segítségével vált szebbé sok család és nélkülöző ember karácsonya.

Legnépszerűbb cikkek