| 2023. március. 6. | 3 perc olvasás

2023-ban is Légy tökös! - Indul a MentsManust és a BioTechUSA cégcsoport kampánya

Tizenöt éve minden novemberben a MentsManust! Férfiegészség Mozgalom a prosztatarákszűrések fontossága és a tudatos, egészséges életvitel mellett kampányol. A BioTechUSA cégcsoport támogatásával most tavasszal az ország nyolc helyszínén tartanak szűréseket, melyeknek célja legalább 800 férfi tesztelése néhány hónap alatt. A kampány szervezői felhívják a figyelmet arra, hogy az egészségre folyamatosan figyelni kell, megelőző szűrésekkel ugyanis felismerhetőek egyes betegségek és kiküszöbölhetőek a későbbi – akár végzetes – komplikációk is.

2008 óta minden év novemberében a férfiak egészségére hívja fel a figyelmet a MentsManust! Mozgalom, az ország legnagyobb férfiegészséggel foglalkozó egyesülete. A BioTechUSA cégcsoporttal közös, Légy tökös! elnevezésű, tavalyi figyelemfelhívó és edukációs kampány idén tavasszal a megvalósítás szakaszába lép – az ország 8 helyszínén összesen 800 főt szűrnek meg március és április hónapokban. A szokásos novemberi kampánytól eltérő tavaszi prevenciós sorozat célja, hogy kiemelje: egész évben kell az egészségre figyelni, nemcsak időszakosan. A nemrég megjelent OECD adatok sajnos megerősítik az ingyenes szűrések fontosságát, hiszen 2019-ben 33 százalékkal többen haltak meg rákban, mint más EU-tagállamban, 2020-ban pedig 10 százalékkal több daganatos beteget diagnosztizáltak, mint az uniós átlag.

MentsManust! önkéntes kampányarcok
Dr. Pintér Dániel Gergő (BioTechUSA), Kiss Jenő, Kathi Béla és Honti Dániel (MentsManust! Egyesület) a BioTechUSA központi irodaházában

A számokat igazolja a MenstManust! szűréseinek eredménye is: a tavalyi évben 10 hónap alatt országos szinten összesen több mint 2000 férfi PSA-szintjét mérte meg az egyesület. A mindössze pár csepp vért igénylő vizsgálaton résztvevő férfiak 12 százalékának volt megnövekedett PSA-értéke – náluk további orvosi vizsgálatok voltak szükségesek.

MentsManust! kitelepülés sátorral

A tudatos életmód és a testépítés első számú hazai szakértőjeként a BioTechUSA cégcsoport tavaly novemberben először egyesítette a BioTechUSA és a Scitec Nutrition zászlóshajó márkáinak erejét, és kezdett közös aktivitásba a MentsManust! Egyesülettel. A kampány arcai két ikonikus testépítő, Kathi Béla és Kiss Jenő voltak, akikkel a prosztatavizsgálat kapcsán a férfiak fejében lévő félelmek eloszlatására egy szórakoztató, de informatív videó készült. A márkák további sportolói, influencerei és a vállalat irodai dolgozói is aktívan részt vettek a jó ügy hírvitelében.

 

A kampány keretein belül a MentsManust! májusra egy online kézikönyvet is létrehoz, mely kérdések-válaszok formájában segíti a mélyebb tájékozódást a témában.

A kampány során március és április hónapban megvalósuló ingyenes szűrések listája:

  • Sopron – 2023. március 11. – Sopron Plaza
  • Szeged – 2023. március 17. – Szeged Árkád
  • Eger – 2023. március 18. – Eger Agria Park
  • Pécs – 2023. március 18. – Pécs Árkád
  • Dunakeszi – 2023. április 1. – Dunakeszi Auchan
  • Budapest – 2023. április 14. – Mammut I. Bevásárlóközpont
  • Budapest – 2023. április 15. – Aréna Pláza
  • Budapest – 2023. április 22. – Köki Terminál

 

További információ a https://www.mentsmanust.hu/legytokos/ oldalon.

Mi a PSA-szűrés?
A prosztatarák korai felismerése érdekében három vizsgálati elemre van szükség, melynek első fázisa a PSA (prosztata specifikus antigén) mérése, amely vénás vérvétellel történik.
A PSA előnye, hogy korai stádiumban felfedezhető a tumor, olyan esetekben is, amikor tapintással még nem érzékelhető.

 

 

 

 

Címkék: BioTechUSA

Legnépszerűbb cikkek