| 2021. december. 19. | 2 perc olvasás

Meggyújtották a negyedik gyertyát Sopron adventi koszorúján

Meggyújtották az utolsó, negyedik gyertyát is Sopron adventi koszorúján. Az utolsó láng a szeretetet jelképezi, amely azt is jelzi, hogy elérkezett a karácsony: boldogan ünnepelhetjük Jézus Krisztus születését, a nekünk adott végtelen szeretetet.

A város adventi koszorúján vasárnap kora este meggyújtották a negyedik gyertyát is. Ez a gyertya az utolsó a koszorún, melynek színe lila, csakúgy mint az első és a második gyertya színe. A szeretetet, valamint Keresztelő Szent Jánost szimbolizálja, aki erre a csodálatos emberi érzésre támaszkodva hirdette Jézus eljövetelét, megnyitva vele az emberek szívét.

A negyedik gyertya meggyújtásának ünnepségére is sokan érkeztek a város adventi koszorúja köré. Az eseményen Sopron Város Fúvószenekarának meghitt dallamai töltötték meg a Várkerületet. 

Az egybegyűlteket Sopron Önkormányzata nevében dr. Farkas Ciprián köszöntötte.

„Az idei évben fontos célunk volt, hogy méltó módon ünnepeljük meg a népszavazás 100. évfordulóját. A centenáriumi év tiszteletére megrendezett programsorozat során kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt átérezhették a népszavazás jelentőségét. 1921. december 14-én a soproniak hitet, erőt és reménységet adtak az országnak a Trianon utáni időszakban. Advent a várakozás időszaka, így fontos, hogy meghalljuk és meglássuk a minket körülvevő csodákat” – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester.    


fotó: Griechisch Tamás

A közösen ünneplőkkel Vladár Gábor református lelkipásztor, dr. Tóth Károly igazgató lelkész és Szabó Bertalan OP, a soproni domonkos rendház elöljárója osztotta meg ünnepi gondolatait. 

Vladár Gábor református lelkipásztor
Vladár Gábor református lelkipásztor
fotó: Griechisch Tamás
dr. Tóth Károly igazgató lelkész
dr. Tóth Károly igazgató lelkész
fotó: Griechisch Tamás
Szabó Bertalan OP, a soproni domonkos rendház elöljárója
Szabó Bertalan OP, a soproni domonkos rendház elöljárója
fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen Magas Ádám önkormányzati képviselő is részt vett. Az adventi koszorú negyedik gyertyáját Bolyky Emília gyújtotta meg. 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek