24 éremmel kezdte a Castrum a 2020-as versenyszezont

Idén sem unatkoznak a Castrumos karatésok. Még csak most zárták a sikeres 2019-es esztendőt, és már újra tatamira léptek az utánpótlás versenyzők. Ezúttal Tatán, a VII. Renmei Kupa Kyokushin Utánpótlás és Felnőtt Bajnokságon versenyeztek. Méltón képviselték Kapuvárt, és a fiatal Castrumosok 6 arany-, 10 ezüst- és 8 bronzérmet gyűjtöttek.

A 2020-as Renmei Kupára 267 versenyző nevezett, és három országból (Horvátország, Szlovákia és Magyarország) érkeztek a fiatal karatékák. Mint minden utánpótlás sportban, a Kyokushin karatéban is a legnagyobb versenynek a Diákolimpia számít. A kapuvári karatésok pedig nagy létszámmal használták ki ezt a rangos versenyt, így az elődöntő előtt két héttel, már élesben alkalmazhatták az edzéseken tanultakat.

Aranyérmesek: Horváth Nándor, Endrődy Csongor, Szeg Fanni, Serfőző Hanga, Serfőző Lia, Gere Boglárka (juniorban)

Ezüstérmesek: Bors Jázmin, Horváth Máté, Serfőző Hanga (KATA), Serfőző Lia (KATA), Serfőző Zalán, Szücs Hanna, Szücs Ákos, Németh János, Németh Virág, Gere Boglárka (ifjúsági korcsoportban)

Bronzérmesek: Molnár Benett, Szalai Kitti, Szántó Ádám, Varga Csanád, Fülöp Levente, Németh Virág (KATA), Szalai Anna, Szalai Márk

A formagyakorlat Kata versenyszámban is bemutatkozott egy fiatal reménység. Serfőző Lia Zoé ügyesen mutatta be a kötelező és a választott KATA-kat, és első komolyabb versenyén már ezüstérmet szerzett, nővérét Hangát követve, aki ezúttal már pontozásos versenyben holtversenyben másodikként érkezett a serdülő lányok dobogójára.

Gere Boglárka az ifjúsági korcsoportban vívott küzdelmei során II. helyezett lett, majd a rendezőség felkérte egy "Super Fight"-ra junior -Knock Down szabályok szerint. "Bogárka" a testpajzs nélküli küzdelemben chudan wazarival győzött.

„- Örülök, hogy ilyen szép számmal jelentünk meg ismét Tatán. Igaz 5 tatamin zajlottak a küzdelmek, de igyekeztem minden harcosunk küzdelmét szemmel követni, hogy a hátralevő 2 hétben a versenyhelyzetben előjött hibákat javíthassuk majd az edzéseken. Nagy segítségemre volt Németh Veronika (7x EB helyezett) aki az edzői teamet erősítette így az egyetemi vizsgaidőszak végén. Pantelics Bence a bírók közt serénykedett és hasznos információkkal látta el csapatunkat, az új bírói szemlélettel kapcsolatban, amit szintén igyekszünk kamatoztatni a felkészülés során. Köszönöm támogatóink, és a szülők közreműködését, hogy idén is segítik a Castrumot! „- tudatta Sensei Pantelics Péter a Castrum elnöke.

Címkék: Castrum SC

Legnépszerűbb cikkek