24 órás akcióban a polgárőrök és a rendőrök

24 órás akciót tartott a Soproni Polgárőrség a rendőrkapitánysággal közösen. Egy nap alatt közel 500 alkalommal került elő a szonda és 3 alkalommal jelzett ittasságot a sofőröknél. Emellett olyan autóst is megállítottak, aki eltiltás hatálya alatt vezetett.


fotó:Griechisch Tamás

Az Országos Polgárőr Szövetség és az Országos Rendőr-főkapitányság 2014-ben kötött együttműködési megállapodása alapján a Polgárőr egyesületek minden évben legalább 1 alkalommal 24 órás szolgálatot tartanak a helyi kapitányságokkal közösen. A Soproni Polgárőr Egyesület 2018.09.29. 8:00-tól 2018.09.30. 8:00-ig. volt jelen a város különböző területein.


fotó: Griechisch Tamás

A 24 órás akció ideje alatt, 16 polgárőr és 10 rendőr vett részt az akcióban összesen 8 gépkocsival. A körözött gépjármű felderítő rendszerrel, több mint 600 gépjárművet ellenőriztek, itt a kötelező biztosítás, az érvényes forgalmi mellett a biztonsági öv használatát is figyelték. Két esetben helyszíni birságot kellett kiszabni, tudtuk meg a Soproni Polgárőr Egyesülettől.


fotó: Griechisch Tamás

Finn módszerrel ellenőrizték az autósokat a rendőrök. A módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, nagyon rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése, mivel a közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik. A rendőrök 475 sofőrrel fújatták meg a szondát, három ittas vezetőt ki is kapcsoltak a közlekedésből.

Legnépszerűbb cikkek