| 2016. október. 16. | 1 perc olvasás

24 órás non-stop festői, alkotói napot tartottak a Handler iskolában

Magyarországon 2002 óta október 18-a (Szent Lukács - a festők patrónusa - neve napja) a festészet napja. A Handler Nándor Szakképző Iskola művészeti munkaközössége - immár hetedik esztendeje - ebből az alkalomból a festészetet szerető, a festészet iránt érdeklődő pedagógusokat, diákokat, művészetkedvelőket, érdeklődőket várta az iskola aulájába a 24 órás alkotónapra.

A rendezvény sikerét jelzi, hogy évről-évre egyre több óvoda, általános iskola, középiskola csatlakozik egy-egy látogatással és egy kis közös alkotótevékenységgel az eseményhez, ahogy ez történt ebben az esztendőben is. 

Az alkotónapon elsősorban Sopron és környékéhez köthető alkotásokat lehetett készíteni vízbázisú festékkel és zsírkrétával, de színesítette a 24 órás programot sok egyéb foglalkozás is, mint például a könyvkötés, műfajok és technikák megismertetése, filmek, animáció és zene illetve az arcfestés is.  

A szervezők az elkészült munkákat folyamatosan kiállítják a közeljövőben és így a nagyközönség számára is megtekinthetővé teszik azokat. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek