| 2017. szeptember. 22. | 1 perc olvasás

25 éves a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete

25 évvel ezelőtt alakult meg a Határőr Nyugdíjasok Soproni Egyesülete, ez a nap a határőröknek nagyon sokat jelent, mely számukra az együvé tartozást, az együtt gondolkodást, a közös emlékeket is jelenti. A jubileumot pénteken ünnepelték meg a GYIK Rendezvényházban.

Mihályi Ervin az egyesület elnöke üdvözölte a vendégeket, a szép számmal egybegyűlt tagságot. Elmondta a tagság létszáma folyamatosan változik, jelenleg 126 taggal működnek. Az egyesület célja mindig is a tagság életének a szebbé és jobbá tétele volt, vagy éppen kegyeleti okokból való segítségnyújtás. Az egyesület folyamatosan bővül a rendőrség, tűzoltóság, honvédség vagy a büntetés-végrehajtásban dolgozókkal és családtagjaival. Sok közös program, és gyönyörű élmény köti össze őket,  például Szent László napját mindig megünneplik, hiszen a katonák és határőrök védőszentje is.

A határőrség megszűnése a tagság számára nehezen gyógyuló seb, de a feladat továbbra is a határőrtársak, a határőrség és az egykori bajtársak emlékének az ápolása.

Az elnök köszönetet mondott a szervezetek és cégek folyamatos  támogatásáért.

Az ünnepségen gyertyát gyújtottak az elhunyt társak emlékéért, valamint sor került az alapító tagok köszöntésére és több előléptetés átadására is.

A programon Dr.  Simon István  alpolgármester is jelen volt, aki gratulált a negyed évszázados egyesületnek, alapítótagoknak és kitüntetetteknek.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek