| 2022. augusztus. 11. | 1 perc olvasás

25 éves a soproni Szent Imre-templom

„Rátaláltam, itt a helyem!” – A soproni Szent Imre-templom felszentelésének 25 éves évfordulóját ünneplik

1997. augusztus 20-án szentelte fel dr. Pápai Lajos megyéspüspök a soproni Szent Imre-templomot, mely a város egyik dinamikusan fejlődő városrészén, a Jereván lakótelepen épült. 25 év elteltével a hívő közösség hálát ad Istennek nem csupán a templomért és a plébániáért, hanem azért is, hogy minden korosztályból számos közösség otthonra talál e falak között, sok-sok ember számára az imádságos elcsendesedés, a hitbéli megerősödés, valamint emlékezetes életesemény helye lett. Mindebből fakad a jubileum mottója: „RÁtaláltam, itt a helyem!”

Az ünnepségsorozat nyitánya a 2022. augusztus 19-én, pénteken 18 órakor kezdődő kerekasztal-beszélgetés, mely az elmúlt negyedszázad plébánosainak részvételével a visszatekintést, az élmények felidézését hivatott szolgálni. Az „Isten szolgái a Szent Imrében” címet viselő eseményen Turner Lajos, Kálmán Imre és Németh István plébánosokat hallhatják az érdeklődők.

Augusztus 20-án, szombaton 15.30-kor a plébánia közösségi termében sor kerül a templomkert tulajdonjogának rendezéséről szóló ajándékozási szerződés aláírására Sopron MJV önkormányzata és a plébánia között dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Veres András megyéspüspök és Németh István plébános közreműködésével.

Az ünnepi alkalmak csúcspontjaként augusztus 20-án, szombaton 16 órakor hálaadó szentmise lesz dr. Veres András megyéspüspök vezetésével és a város papságával. A meghívott városvezetők és díszvendégek, valamint a hívő közösség együtt ad hálát Istennek az elmúlt 25 évért. Az ünnepi szentmisét a templom előtti téren szeretetvendégség követi.

Zárásként augusztus 20-án 20.30-kor a plébánia Töviskorona zenekarának szolgálatával zenés, dicsőítő szentségimádást tartanak, melyen az Úr Jézust köszöntik az Oltáriszentségben énekeikkel, imádságukkal. E könnyedebb alkalmat is szeretetvendégség követi.

A templom felszentelésének jubileumán azért imádkozunk, hogy továbbra is igaz hitű, értékeit őrző, befogadó közösség legyünk, hogy mindenki, aki csatlakozna valamely közösségünkhöz vagy csupán ellátogat hozzánk, elmondhassa: „RÁtaláltam, itt a helyem!”

Legnépszerűbb cikkek