| 2016. október. 21. | 2 perc olvasás

25 éves az SKC! Programok szombaton az arénában!

Október 22-én 14 órától a soproni Novomatic Arénában egy délutánt felölelő programsorozattal ünnepli a Soproni Kosárlabda Club élvonalbeli szereplésének negyed százados jubileumát.

A program 14 órakor az SKC - Alba Fehérvár U20-as mérkőzéssel kezdődik, majd 16:30-kor az SKC ALL STAR – Soproni Sportiskola U18-as gálával folytatódik. Újra a Sopron színeiben lép pályára az elmúlt 25 év csapataiból mások mellett Bausz Kornél, megbízott edző, Belloni Ádám, Csaplár-Nagy Arnold, Gottschling Gábor, Kotlik László, Kováts Viktor, Lakatos Péter, Palotai Péter, Rakolczai Sándor, Szlávik Balázs, Szlávik Gábor, Szlávik József, Trepák Zoltán és Vesztergom Zsolt

Az U18-as csapat tagjai 1999-ben születtek, U14-ben ezüstérmesek voltak, U16-ban pedig magyar bajnokok. Jelenleg veretlenek az U18-as bajnokságban. Barlai Tamás, Sterbenz László, Meszlényi Róbert és Horváth József edzők mellett nevelkedtek. A csapatból hárman - Werner Viktor, Németh Márk és Füzi Róbert - részt vettek az U16-os korosztályos Európa bajnokságon. Rajtuk kívül a SMAFC NB1/B csoportos csapatában játszik még Papp Barna, Polgárdy Ádám és Rátvay Balázs.

A gálát követően, várhatóan 17:15-től a klub 25 éves története elevenedik meg a kivetítőn. A klub, mint önálló egyesület 1991-ben alakult meg, miután kivált a Soproni Sport Egyesületből, s még abban az évben a csapat feljutott a bajnokság A csoportjába. Az első legjobb eredményig nem kellett sokat várni, az 1993-1994-es szezonban a bajnokság negyedik helyét szerezte meg a csapat, s a második fordulóba jutott az európai Koracs Kupában. Változó eredmények mellett 2003-ban egyesült a Soproni Ászok KC és a SMAFC csapata. A következő szezonban a Soproni Ászok megnyerte az NB I. B csoportját. 2005-től Soproni Sördögök néven folytatta a csapat a bajnokságot a legmagasabb osztályban, akkor majdnem bekerült a rájátszásba. A 2009-es bajnokságban Soproni KC néven indult a csapat, s bejutott a rájátszásba, a Magyar Kupában pedig a legjobb négy közé. A következő szezonban Kis Rába-menti Takarék SKC néven a csapat bronzérmes lett a Magyar Kupában. Hat évvel ezelőtt került a klub élére ügyvezetőként Pojbics Szabolcs, aki jelenleg is ezt a pozíciót tölti be.  A vezetőedzői poszton 2010. végén Horváth Imrét Meszlényi Róbert váltotta. A jelenlegi vezetőedző, Sabáli Balázs 2013-ban érkezett Sopronba. Irányítása mellett abban az évben a csapat a Magyar Kupában ezüst, a bajnokságban bronzérmet szerzett. A 2014-15-ös szezonban, a Magyar Kupában és a bajnokságban is a negyedik helyen végzett Soproni Sördögök néven a csapat, míg tavaly a Magyar Kupa negyedik, a bajnokságban pedig a hatodik helyen végzett az SKC.

18 órakor kezdődik az SKC - Alba Fehérvár bajnoki mérkőzés, amely az idei bajnokságban az ötödik fordulója lesz a Sopronnak a Kaposvári KK, az Atomerőmű SE, a Jászberény KSE és a Szolnoki Olaj KK után.

Legnépszerűbb cikkek