| 2020. június. 3. | 1 perc olvasás

25 migránst fogtak el a rendőrök Szilsárkánynál - FRISSÍTVE!

A külföldiek az út melletti búzatáblában akartak elbújni. A rendőrök közben elkapták az embercsempészt, aki a külföldieket Szilsárkány közelében tette ki az autójából, majd elhajtott.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. június 3-án 9 óra 38 perckor arról, hogy a 86-os számú főúton, Szilsárkány magasságában több külföldi személyt láttak. A bejelentő azt is elmondta, hogy a csoport bement a búzatáblába, majd ott lehasaltak, hogy ne lehessen észrevenni őket. A rendőrök a helyszín közelében megtalálták és elfogták a külföldi állampolgárokat, akik nem tudták igazolni magyarországi jogszerű tartózkodásukat. A csornai járőrök a magukat pakisztáni, illetve bangladesi állampolgárnak valló férfiakat előállították a megyei rendőr-főkapitányságra, ahol elszámoltatásuk jelenleg folyamatban van.

Rendőrkézen az embercsempész, aki 25 migránst szállított gépkocsijában

Adatgyűjtés során a rendőrök látókörébe került egy magyar rendszámú gépkocsi, illetve annak sofőrje, aki az információk szerint az elfogott migránsokat szállította. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály III. Bűnüldözési Osztályának (Győr) közreműködésével beazonosították az autót, melyet a Komárom-Esztergom megyei rendőrök a déli órákban az M1-es autópálya 64. kilométerszelvényében ellenőriztek, majd a járművet vezető 25 éves H. Orbánt bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogták. Előállítását követően a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntett gyanúja miatt indított eljárás keretében folytatja a férfi elszámoltatását.

Legnépszerűbb cikkek