| 2018. december. 17. | 1 perc olvasás

257 millió forintból újul meg a kollégium

Jelentős megújuláson esett át a Soproni Szakképzési Centrum kollégiuma. 2016 óta csaknem 257 millió forintnyi fejlesztés történt az épületben: új bútorok, homlokzati hőszigetelés és nyílászáró-csere, valamint az épület elektromos hálózatának és biztonsági rendszerének teljes felújítása valósult meg. A kollégiumi beruházásokról hétfőn tartottak sajtótájékoztatót.

Tűzjelző berendezés, új konnektorok és radiátorok. Jelenleg is zajlanak a munkálatok a Soproni Szakképzési Centrum kollégiumában. Az épület üzemeltetését 2016 augusztusában vette át a Centrum, azóta egy szisztematikus fejlesztési terv mentén számos épületfejlesztés és beruházás valósult meg az intézményben. Králik Tibor a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: 2016 óta új bútorokat szerzett be a Centrum, megtörtént az épület energetikai fejlesztése, és az intézmény harmadik és negyedig szintjén megtörtént az elektromos hálózat és a biztonsági rendszer teljes felújítása is. A munkálatok alatt a kollégium folyamatosan üzemelt.


fotó: Griechisch Tamás

A fejlesztésekről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a Ferenczy János utcai kollégiumban. A rendezvényen jelen voltak Sass László, és Mágel Ágost önkormányzati képviselők, valamint Dr. Simon István alpolgármester, aki beszédében kiemelte: szükség van a jól képzett szakemberekre, és az önkormányzati tulajdonú kollégium otthonosabbá tételével a Soproni Szakképzési Centrum az ország más területeiből érkező diákoknak is kiemelt alternatíva lehet. Az ország és Sopron gazdasága fejlettebb szinten tartásához járulnak hozzá a jól képzett szakemberek, a turisztika, a temrelés és a szolgáltatás területén egyaránt.


fotó: Griechisch Tamás

A kollégium felújítása még nem ért véget: a Soproni Szakképzési Centrum keresi a forrásokat, hogy az épület többi szintjén is megvalósuljon az elektromos hálózat cseréje, és zajlik a közösségi helységek felújítása, valamint a bútorok további cseréje is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek