27. Pünkösd Napi Borvidéki Borverseny

  2018. május 18. - www.sopronmedia.hu

27. alkalommal került sor a Fertőmenti Hegyközség szervezésében a pünkösdi borversenyre Sopronban. 42 borászat 133 bora mérettetett meg a rangos eseményen. A legrégebbi nedű 2004-es volt, de 2017-es bort is kóstolhattak a bírák. Az eseményt a Soproni Szakképzési Centrum Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolában tartották.

Dr. Simon István alpolgármester köszöntőjében megköszönte a szervezőknek a munkájukat. Kiemelte, hogy fontosak az ünnepnapokhoz köthető borászati versenyek, melyeknek Sopronban nagy hagyománya van. Büszkék lehetünk arra, hogy a soproni térségben készült boroknak jó a hírneve országszerte, tette hozzá Dr. Simon István.

fotó: Griechisch Tamás

Taschner István a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke elmondta, hogy a versenyen a győzelemnek  elsősorban erkölcsi értéke van, valamint ez az elismerés a címkéken is meg fog jelenni.

fotó: Griechisch Tamás

A borverseny zsűrijében nem csak soproni szakemberek vettek részt, hanem az ország más borvidékeiről is jöttek ítészek.

Az idei versenyen két nagy aranyérmes fehérbor is született: a Taschner Bor és Pezsgőház 2016-os Chardonne-ja és a Vincellér Ház 2015-ös Zenitje.

A legjobb vörösbor címet az Iváncsics Pincészet 2015-ös Cabernet Franc-ja kapta, a legjobb Kékfrankost Huber Károly jegyzi, a legjobb rozé és fehér bor Hauer Erik 2017-es kékfrankos gyöngyöző rozé-ja, illetve 2017-es Királylánykája.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...